Русия, чиито бивши съюзници в рухналия Варшавски договор сега са

...
Русия, чиито бивши съюзници в рухналия Варшавски договор сега са
Коментари Харесай

„Миллиет”: САЩ искат да направят Черно море свое езеро покрай украинската криза

Русия, чиито някогашни съдружници в рухналия Варшавски контракт в този момент са членове на НАТО, която те са заобиколили от запад, сплашва Украйна, която желае да се причисли към НАТО. А Съединени американски щати вършат всичко допустимо, с цел да затворят веригата на обграждане и да накарат да се усети военното им наличие в Черно море. Поради това от страна на двете международни сили валят взаимни закани по отношение на рецесията в Донбас. Разбира се, пораждат разнообразни въпроси по отношение на войната сред Украйна и Русия. Например какво ще се случи, в случай че Русия влезе в пряк конфликт с Украйна? Ще се намесят ли Съединени американски щати и НАТО, подкрепящи Украйна? Или какво значи предизвестието на Русия към НАТО: „ Вие ще ни принудите да предприемем спомагателни ограничения “...Това пита в коментар турският " Миллиет ", в превод на БГНЕС. Ето какво гласи още текстът:
" Има обаче и други значими въпроси, които остават на назад във времето. Особено поради проектите, измислени от Съединените щати, и на какво те са способни, с цел да изпълнят тези проекти. Освен това всички знаят за опитите на Съединени американски щати да навлязат в Черно море и да употребяват проливите по време на руско-грузинската рецесия през 2008 година С други думи, приказваме за многопластова обстановка, която наподобява като напрежение сред САЩ-НАТО и Русия към Украйна, само че в действителност съдържа безконечните калкулации на Съединени американски щати да убият няколко зайци с един патрон. 
 За Украйна: Ще оказват помощ ли 100 американски F-15 да спрат изтребителите на Путин? За Украйна: Ще оказват помощ ли 100 американски F-15 да спрат изтребителите на Путин?
Съединени американски щати се приготвят да укрепят украинските Военновъздушни сили и да ги „ преоборудват “ с американски военни самолети за възможна война с Руси...
„ Подсилвайки и провокирайки напрежение в Украйна, Съединени американски щати желаят да привлекат на своя страна страните от Европейски Съюз, най-вече Германия, която има обширни търговски връзки с Русия. Съединени американски щати също се стремят да отделят Турция от Русия. Как? Турция към този момент има положителни връзки с украинското управление, има някои стопански съглашения. На 10 април президентът на Украйна ще посети Турция. Турция в никакъв случай не е признавала анексията на Крим и поддържа участието на Украйна в НАТО. Сега, на фона на нагнетяваното от Съединени американски щати напрежение, Турция и Русия ще се отдалечат една от друга.
Друга цел на Съединените щати е в това, че като засилят своите военноморски сили и военно наличие в Черно море по предлога за украинската рецесия и за понижаване на въздействието на Русия тук, по този начин да трансфорат и Черно море в зона на спор. По подобен метод ще създадат от Русия страна, която непрестанно е заета с рецесии в района. За задачата обаче Съединени американски щати би трябвало да употребяват Дарданелите, Мраморно море и Босфора.
С други думи, би трябвало да се заобиколи Конвенцията за проливите от Монтрьо. По време на грузинската рецесия през 2008 година, когато Съединени американски щати желаеха да нахлуят в Черно море, Турция отхвърли да пропусне американските военни кораби през проливите. Следователно Съединени американски щати в този момент считат, че с повишаването на напрежението сред Турция и Русия поради Украйна Турция ще смекчи режима на Монтрьо и ще им разреши да навлязат в Черно море. По този метод, с приемането на такова позволение от Турция, Съединени американски щати се надяват да обезпечат предимство в битката за въздействие против Русия и да образуват фронт дружно с такива крайбрежни страни като Румъния, България и Грузия. Поради тази причина Съединените щати желаят да прекроят Конвенцията за проливите от Монтрьо в своя изгода. И това е капан за Турция и капан за конвенцията от Монтрьо. Турция би трябвало да види този капан и да не споделя ключа към този документ с никоя страна. "
Ами вероятността за интервенция на НАТО, допустимо ли е сходно развиване?
 Коментари в Япония за несполучливо изстрелване от Съединени американски щати на хиперзвукова ракета Коментари в Япония за несполучливо изстрелване от Съединени американски щати на хиперзвукова ракета
Съединени американски щати се пробват да настигнат Русия и Китай в създаването на хиперзвуково оръжие. Там стартираха няколко стратегии по тази тематика, всички...
„ Член пети от контракта за НАТО гласи, че офанзива против една от страните членки на алианса се смята за офанзива против всички страни членки. Разбира се, това важи за тези страни, които са членки на НАТО. Украйна не е член на НАТО. В момента тя е сътрудник на НАТО, член на програмата „ Партньорство за мир “, само че не и съдружник или член на алианса. Това е единствено стадий на подготовка. Следователно, както през 2014 година НАТО не можеше да се намеси, когато Русия анексира Крим, по този начин и в този момент алиансът не може да го направи. Използват се единствено някои дипломатически, политически механизми. Но Съединените щати, в случай че желаят, могат да се намесят дружно с няколко страни, да вземем за пример Англия, и да оказват помощ на Украйна. Само че е невероятно това да се направи под егидата на НАТО ".
Накратко, зад известното ни състраданието (!) на Съединените щати знаем, че има дълбоки калкулации, като да вземем за пример: да се възползваме от украинската рецесия, да принудят Европейски Съюз, в това число Германия, да образува фронт против Русия и отчуждаването на Турция от Русия, трансформирайки Черно море в зона на спор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР