Русия беше изключена от международната банкова система SWIFT. Съобщението направи

...
Русия беше изключена от международната банкова система SWIFT. Съобщението направи
Коментари Харесай

ЕС отряза Русия от SWIFT

Русия беше изключена от интернационалната банкова система SWIFT. Съобщението направи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя разгласи новите наказания на Европейски Съюз против Русия, които са подхванати в отговор на против Украйна.

По думите на фон дер Лайен от SWIFT ще бъдат изолирани част от съветските банки, като по този начин ще бъде "ударена способността на Русия да изнася и да внася.

"Ще сковаваме активите и транзакциите на централната банка на Русия и ще създадем невероятно да ги употребява, с цел да поддържа ликвидност и да финансира Путин войната си ", сподели още председателката на Европейска комисия. По думите й на съветски олигарси ще бъде неразрешено да употребяват капиталите си на пазарите на Европейски Съюз.

Решението на Брюксел идва откакто в събота и последните страни членки на Европейски Съюз, които бяха срещу налагането на крайната мярка, се съгласиха Русия да бъде изолирана от SWIFT.

"Време е да бъдем единни, това е война ", сподели унгарският министър председател Виктор Орбан. Наред с Унгария, позицията си промени и Германия. По-рано денем Кипър и Италия също се отхвърлиха от съпротивата си против тези наказания.

"Мерките съществено ще ударят стопанската система на Путин, той пробва да съсипе Украйна, само че в действителност унищожава личната си страна ", сподели Урсула фон дер Лайен.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР