Русия атакува тази нощ с дронове камикадзе украинската столица Киев.

...
Русия атакува тази нощ с дронове камикадзе украинската столица Киев.
Коментари Харесай

Поредна руска атака преди Деня на Киев

Русия нападна тази нощ с дронове камикадзе украинската столица Киев. Според публични лица това е най-голямото нахлуване с безпилотни летателни апарати против града от началото на войната. Въздушна паника беше оповестена през нощта в редица области на страната.

Това е 14-то нахлуване против Киев от началото на месеца. Според локалната администрация системите за противовъздушна защита са свалили минимум 40 дрона, движещи се към Киев, като падащи парчета са умъртвили един човек, а трима са ранени.

Кметът на украинската столица Виталий Кличко заяви, че е избухнал пожар в минимум две високи здания в разнообразни квартали на столицата, откакто са били ударени от падащи фрагменти от дрон.

Атаките преди разсъмване идват в последната неделя на май, когато столицата чества Деня на Киев, годишнината от формалното ѝ учредяване преди 1541 години. Денят нормално се отбелязва с улични панаири, концерти онлайн и специфични музейни изложения. Тази година празничните прояви ще бъдат в доста по-малък мащаб.

Тази заран беше анулирана въздушната паника, оповестена по-рано през нощта на по-голямата част от територията на Украйна.

Същевременно съветските управляващи оповестиха, че няколко безпилотни летателни апарата са се пробвали да се приближат до територията на петролна рафинерия в Краснодарския край в Русия, само че са били обезвредени, а инфраструктурата на завода не е развалена. Не се оповестява за жертви и потърпевши.
По обявата работи: Георги Николов БНР подкасти: Следващият ден На всяка цена Неразказани истории
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР