Русия арестува генералния директор на украинската Запорожка АЕЦ, която се

...
Русия арестува генералния директор на украинската Запорожка АЕЦ, която се
Коментари Харесай

Русия арестува шефа на АЕЦ “Запорожие”

Русия арестува генералния шеф на украинската Запорожка АЕЦ, която се управлява от Москва, заяви в събота украинската нуклеарна организация Енергоатом.

Игор Мурашов беше арестуван от “руски патрул ” на път от централата към следения от Москва град Енергодар, сподели шефът на Енергоатом Петро Котин в изказване в обществените медии. Той сподели, че автомобилът на Мурашов е бил спрян, изведен е от колата и “със завързани очи е отведен в незнайна посока ”.

“Мурашов носи главната и изключителна отговорност за нуклеарната и радиационна сигурност на Запорожката централа ”, добави Котин.

Атомната централа се намира в следената от Русия територия на украинската Запорожка област, която Русия в петък анексира дружно с три други територии в Украйна: Донецк, Луганск и Херсон.

Обстрелът към централата провокира апели от Киев и неговите западни съдружници за демилитаризиране на регионите към нуклеарните уреди в Украйна. Мониторингов екип от Организация на обединените нации посети Запорожие при започване на септември, до момента в който Русия и Украйна се упрекваха взаимно за обстрели в региона на инфраструктурата на АЕЦ-а.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР