Русия активизира днес усилията за почистване на огромното количество петролни

...
Русия активизира днес усилията за почистване на огромното количество петролни
Коментари Харесай

Задържаха началник цех в ТЕЦ-а в Норилск заради теча на 20 тона дизел

Русия засилва през днешния ден напъните за разчистване на голямото количество петролни артикули, излели се в река покрай западносибирския град Норилск, което съгласно еколозите е най-тежкият случай от този тип в региона, съобщи Българска телеграфна агенция, цитарайки Агенция Франс Прес.

Вчера съветският президент Владимир Путин се намеси персонално в рецесията като разгласи изключително състояние и прикани локалните управляващи да си свършат работата. Днес на място бяха изпратени спомагателни екипи за разчистване на замърсяването. В рамките на следствието през вчерашния ден беше арестуван шеф завод в ТЕЦ-3 на Норилско-Таймирската енергийна компания (НТЕК) Вячеслав Старостин, който ще остане във краткотрайния арест един месец.

Чистят река в Сибир след теч на 20 000 тона дизел

Миналата седмица един от резервоарите за дизел в централата се разхерметизира и региона се изляха над 20 000 тона петролни артикули. Според службата за изключителни обстановки към съветския флот, профилирана в сходни произшествия, изпратените подкрепления за справяне с последствията от повредата са изправени пред комплицирано предизвикателство. Никога до момента не е имало сходно приключване в Арктика. Трябва да се работи доста бързо, защото горивото е напът да се разтвори във водата, сподели за Агенция Франс Прес представителят на службата Андрей Малов.

Екоорганизацията "Грийнпийс Русия " твърди, че повредата е първата с подобен мащаб в Арктика и го съпостави с корабокрушението на петролния танкер Ексон Валдез край крайбрежията на Аляска през 1989 година Според представителя на Руската организация за риболова Дмитрий Клоков ще са нужни десетилетия за възобновяване на екосистемата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР