Русенци са рекордьори по пиене на бира у нас. След

...
Русенци са рекордьори по пиене на бира у нас. След
Коментари Харесай

Русенци са рекордьори по пиене на бира у нас

Русенци са рекордьори по пиянство на бира у нас. След тях се подреждат жителите на Монтана, Бургас и Плевен, сочат данни на Съюза на пивоварите в България. Това има своите корени в предишното, защото в крайдунавския град е основана и първата пивоварна фабрика в страната. А трима запалянковци желаят да възродят остарялата популярност на града, като основават крафт бири, които са все по-предпочитани в последно време.

Русе

През 2019 година русенци са слагали от пенливата кехлибарена течност на трапезата си 12 пъти месечно. Наред с всеобщото питие обаче все по-търсени са и така наречен занаятчийски или по-популярни като крафт бири. Мартин Николов е уверен, че в тях всеки може да открие своя обичан усет.
Мартин Николов: Всеки може да си избере от 120 стила, с разнообразни типове хмел. Предпочитам да изпия две бири и да се усещам добре, в сравнение с да изпия 10 и да не знам къде съм.
На това мнение е и Робърт, който е от Източното крайбрежие на Съединени американски щати, само че от 3 години живее и работи в Русе.
Робърт: Харесвам крафт бирите поради по-големия алкохолен градус и този присъщ равен и компактен усет, който те имат.
Любовта към крафт бирата събира русенците Христо, Велин и Иван. Те стартират да варят от обичаната си напитка в домашни условия и последователно стигат до решението да трансфорат заниманието си в нещо по-голямо.
Велин Папазов, производител на бира: В Русе няма крафт пивоварна дълго време. Ние като крафт пивовари желаеме хората, които обичат бирата, да се върнат и да опитат усета на същинската бира такава, каквато се е правила, когато тя е била замислена като питие.
Тримата бизнесмени са твърдо решени да върнат родния си град на картата на биропроизводителите у нас, следвайки образеца на първата пивоварна фабрика в България „ Света Петка ", която е основана в Русе още преди Освобождението.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР