Русенското оръжейно предприятие Дунарит отрече твърденията, че е сключвало споразумение

...
Русенското оръжейно предприятие Дунарит отрече твърденията, че е сключвало споразумение
Коментари Харесай

И Дунарит опроверга едно от обвиненията към отстранената директорка на ДКК

Русенското оръжейно дружество " Дунарит " отхвърли изказванията, че е сключвало съглашение с Държавната консолидационна компания (ДКК). Именно това беше едно от обвиняванията, които бяха изтъкнати като на изпълнителния шеф на ДКК Ваня Караганева .

Вчера самата Караганева, че не е подписала еднолично извънсъдебна конвенция с " Дунарит " АД с веществен интерес 50 милиона лв.. По нейни думи съглашението сред ДКК и " Дунарит " АД е на заключителен стадий и следва да се подпише.
Битката за ДКК продължава: Компанията реагира на казаното от Караганева и я упрекна в неистина
Държавната консолидационна компания изпрати писмо до медиите, с което дава отговор на изказванията на отстранения изпълнителен шеф на Д...

В писмото си от " Дунарит " назовават изказванията на тримата членове на Съвета на шефовете на ДКК " погрешни " и са безапелационни, че до този миг не е подписвано съглашение сред предприятието и ДКК. 

" Дунарит " АД неведнъж е правил действия пред всички управления на Министерството на стопанската система за решаването на въпроса с " изчезналите 50 млн. лева ", се споделя писмото. От предприятието настояват, че още тогава са подхванали дейности, с цел да погасят задължението, и са внесли сумата от 50 млн. лева в ДКК. Оттам обаче не признават заплащането, само че и не връщат парите към този момент четвърта година.

Така още един от причините за отстраняването на Караганева, които се се оказват безпочвени. Това се случи и с обвиняването, че е взела еднолично решение за преустановяване на пълномощията на процесуалния представител на ДКК и е назначила различен, за което е заплатен хонорар, който към този момент един път е даден. Това беше допълнено от, които обявиха на брифинг през вчерашния ден, че наетата адвокатска адвокатска фирма за работа, за която е платено, е обвързвана с компанията - снабдител на машините за гласоподаване, " Сиела Норма ".

Обвиненото адвокатско сдружение " Георгиев, Тодоров и ко " обаче и разгласи в известие до медиите, че няма подписан контракт с ДКК и не е взело участие в никакви процедури по сключването на подобен контракт. " Всичко, което е казано в противоположния смисъл, не дава отговор на истината ", безапелационни са от сдружението в което работи Иван Тодоров , брат на шефа на " Сиела Норма " Веселин Тодоров .

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР