Русенският университет „Ангел Кънчев“ със съдействието РИОСВ – Русе организира

...
Русенският университет „Ангел Кънчев“ със съдействието РИОСВ – Русе организира
Коментари Харесай

Ученици ще предлагат решения за проблемите на влажните зони

Русенският университет „ Ангел Кънчев “ със съдействието Регионална инспекция за опазване на околната среда – Русе провежда конкуренция и мозъчен взлом измежду тинейджърите за осъществяване на мероприятия за запазване на влажните зони - очевидно намаляващи екосистеми в Дунавската низина. Темата на надпреварата е „ Влажните зони - естествено решение на проблемите с изменението на климата “ е отдадено на Световния ден на влажните зони – 2 февруари, съобщи кореспондентът на .
В самодейността ще вземат участие гимназисти от XI и XII клас, привлечени от злободневната тематика за влажните зони по поречието на река Дунав. Те би трябвало да показват доклад след решаването на поставената задача.
Авторитетно жури, формирано от академични преподаватели, специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда и гостуващи специалисти ще прави оценка по шестобалната система и класира рефератите. С тази оценка се дава опция на гимназистите да аплайват (и предварително) за следване по компетентност „ Екология и техника за запазване на околната среда “ на Русенския университет „ Ангел Кънчев “. Конкурсните реферати ще се одобряват до 17:00 часа на 8 февруари 2019 година
Припомняме, че влажните зони са територии или акватории, изпълняващи екологични функционалности на регулатор на водния режим и местообитание на характерна екосистема от флора и фауна. Те могат да бъдат естествени или изкуствени водни обекти с непрекъснати или краткотрайни води (езера, блата и тресавища) със сладка вода или морски брегове с дълбочина до 6 м със солена вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР