Русенският окръжен съд оправда напълно бизнесмена Пламен Бобоков по делото

...
Русенският окръжен съд оправда напълно бизнесмена Пламен Бобоков по делото
Коментари Харесай

Съдът в Русе оправда Пламен Бобоков по делото за нерегистрирани археологически обекти

Русенският областен съд оправда изцяло предприемача Пламен Бобоков по делото за нерегистрирани археологически обекти. Отменена е мярката му за неотклонение " подписка ", както и мярката за поръчителство.

Решението може да се апелира и стачкува в 15-дневен период във Великотърновския апелативен съд.

Обвинението против Пламен Бобоков е за държане на 48 върха на стрели и 2 на копия - на обща стойност към 650 лв., които съставляват движими културни полезности, само че не са разпознати и регистрирани по надлежния ред.

По делото беше назначена тройна съдебно-археолгическа експертиза. От думите на специалистите стана ясно, че артефактите нямат историческа стойност, защото няма по какъв начин да се откри къде са открити.

Самият Пламен Бобоков съобщи, че е очаквал да бъде оневинен, а юристът му Ина Лулчева разяснява, че с това решение съдът просто е спазил закона.

Очаква се от прокуратурата да стачкуват решението във Великотърновския апелативен съд.

" Дори за незапознатите беше ясно, че това е проведено мероприятие по поръчка на Гешев и спецпрокуратурата. Тъй като нямат какво да предявят против мен и по другите каузи, това беше някакъв презрян опит да ми издигнат обвиняване за нещо, което аз не съм направил. Натискът не е спирал въобще! Постоянно има данъчни инспекции и всевъзможни форми на каквото могат. Четири пъти ми отхвърлят да ме пускат да излизам, в случай, че съм се прибирал. Няма оправия! Докато има такива силови органи, подобен прокурор, няма да има оправия ", разяснява пред БНР Бобоков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР