Русенска библиотека Любен Каравелов“ организира за петнадесети пореден път конкурс

...
Русенска библиотека Любен Каравелов“ организира за петнадесети пореден път конкурс
Коментари Харесай

Творци на малки графики участват в XV Международен конкурс за екслибрис

Русенска библиотека „ Любен Каравелов “ провежда за петнадесети следващ път конкурс за екслибрис. Тази година тематиката „ Ex Libris – Ex Cinema “ включва послания, отдадени на седмото изкуство - киното.
415 участници от 38 страни са изпратили 610 екслибриси. Авторите на творбите са от: Турция, Русия, Украйна, Унгария, Коста Рика, Малайзия, Египет, Япония, Китай, Индия, Кения, Аржентина и други Носителите на Голямата премия на състезанието през миналите години: Такао Сано от Япония, Снежана Кезеле от Сърбия, Елеонора Гершанович от Германия са още веднъж измежду участниците. Доайен в състезанието е Арпад Шаламон от Словения, който не е взел участие единствено в първите две издания на състезанието. В категорията до 18 години свои произведения са изпратили 115 участници. Те са възпитаници от: България, Русия, Турция, Хонг Конг, Аржентина, Унгария, Украйна, Сърбия, Черна гора и Беларус. 
През 2019 година Международният конкурс за екслибрис се провежда под патронажа  и финансовата помощ на Министерство на културата. Конкурсът се реализира и с поддръжката на Община Русе по Програма „ Култура “.
Номинираните и наградени участници в XV Международен конкурс за екслибрис „ Ex Libris – Ex Cinema ” ще бъдат оповестени на публична гала в края на месец  септември. Тогава ще бъде открита и галерия от получените екслибриси. Ще бъде оповестена и тематиката за идващото издание на състезанието. Скоро ще излезе от щемпел двуезичен пъстър азбучник с произведения на участниците в състезанието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР