Русенецът Теодор Цветков официално е член на реномираното британско издание

...
Русенецът Теодор Цветков официално е член на реномираното британско издание
Коментари Харесай

България влезе в Гинес с най-дълго преплувано разстояние с една ръка

Русенецът Теодор Цветков публично е член на реномираното английско издание - Книгата на Гинес. Познатият с благотворителните си изяви жител записа името си в блестящия сборник за всевъзможни върхове, в частност за плуване на 10 км с една ръка.
Това се случи предишното лято - на 24 юни 2018 година в езерото в лесопарка " Липник ". Там Теодор плува с благотворителна цел – в поддръжка на фондация " Александър Русев ", която се занимава с възобновяване посредством плуване на качествата на деца с двигателни проблеми, за създаване на водно-рехабилитационен център за деца с увреждания. Дистанцията бе преодоляна за 5 часа и 13 минути, а след  акцията събраната сума бе 1450 лв..
" С екипа ми доказахме, че няма невъзможни неща, като обричам върха си на всички мечтатели ", написа в формалната си Фейсбук страница Теодор.
Припомняме, че през декември 2018 година в басейна на спортното училище в Русе той преплува 50 км за 16 часа единствено с ръце. Плуването бе от 16 часа до 8 часа на другия ден и през нощта с Теодор поетапно плуваха и състезатели от локални спортни клубове.
На Богоявление Теодор два пъти е вадил кръста от река Дунав край Русе и един път от река Вардар край Гевгелия в Северна Македония.
Тази година от 31 май до 22 юни при следващата си благотворителна самодейност той преплува  30 езера в страната в поддръжка на фондация " Нана Гладуиш – една от 8 ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР