Русенецът Теодор Цветков, известен с благотворителни каузи, които подкрепя, постави

...
Русенецът Теодор Цветков, известен с благотворителни каузи, които подкрепя, постави
Коментари Харесай

Гордост! Българин изуми с рекорд за „Гинес“, цял свят ще научи за него

Русенецът Теодор Цветков, прочут с благотворителни дела, които поддържа, сложи международен връх, който чака да бъде вписан в „Гинес“. В продължение на 71 часа той плува във водите на езерото в лесопарка „Липник“ край русенското село Николово.

Младият мъж е сложил началото на плувния маратон в четвъртък, като го е приключил сполучливо в неделя следобяд.

Теодор Цветков посвещава достижението си на своите спонсори, околните и на екипа си.

От кметството в Русе осведомят, че Цветков е трябвало през този месец да преплува Черно море с екологична идея, само че военната конюнктура го е възпряла.

Българският състезател към този момент е част от Книгата на върховете „Гинес“, откакто преплува 10 километра с една ръка, а в този момент записа още едно удивително достижение.

„71 часа непрестанно плуване! Успях да подобря и слага връх на „Гинес“. Но не това е най-важното. Успях да преборя себе си, да потвърдя, че пред човешкото тяло и пред душeвността волята побеждава и стои най-отгоре в йерархията. Благодаря за цялата поддръжка, това събитие нямаше да е същото без всеки един от вас! Вярвам, че най-хубавото следва. Вярата е непоклатима. Способностите са надминати. Бяха невероятни 71 часа. Щяха да бъдат 72 часа, само че поради бурята се наложи да изляза от водата. Не се предадох нито за момент! Защото вярата ми е непоклатима!“, бяха първите думи на Теодор Цветков след върха.

„Буря, дъжд, вятър… Природните стихии не съумяха да застанат на пътя ми, а единствено да ме изкарат от водата час по-рано. Още едно увещание, че от време на време природата в действителност ни приказва, а нашата роля е да се вслушваме в нея. И да се грижим за нея. Тя няма да ни подведе. Няма задоволително мощни думи, с които да изразя всичко изпитано и претърпяно през последните седмици. Защото и подготовката беше извънредно значима, с цел да мога през днешния ден да застана пред вас и да се веселя дружно с вас на този триумф, който обричам на децата, околните, приятелите, екипа си и всеки един, който до последно има вяра в мен“, добави Цветков, който е под лекарско наблюдаване за възобновяване си, а идната му цел е да преплува Черно море от Одеса до Бургас.

През май русенецът плува 24 часа в закрит басейн, а предишното лято приключи втори в ултрамаратона в река Самара в поддръжка на международната идея за справяне с световното стопляне.

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР