Русе. Тази неделя ще има зелен коридор“ за имунизация срещу ...

Русе. Тази неделя ще има зелен коридор“ за имунизация срещу

Отварят Зелени коридори за имунизация срещу COVID-19 в неделя в Русе

Русе. Тази неделя ще има „ зелен кулоар “ за имунизация против Ковид-19 в Русе, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Русе . Това бе конкретизирано с изпълняващия длъжността шеф на Регионалната здравна ревизия доктор Искра Генева. Без авансово записване на час ваксини ще бъдат поставяни в неделя в профилирания кабинет на РЗИ, намиращ се на ул. „ Байкал “ 12 в крайдунавския град.

Работното време на пункта ще бъде от 11.00 до 15.00 часа, като връзка с дежурния доктор може да се направи на телефон: 0888138142. „ Всеки би трябвало да вземе самичък за себе си решение дали да се имунизира. За мен като регионален шеф е значимо да основа нужните условия. “, съобщи Станев. Решението е подбудено от възходящата заболеваемост от Ковид-19 в района, като на 14-дневна база инфектираните са към този момент 825 на 100 000. Само за последните четири дни инфектираните с ковид в района са близо 700.

От понеделник до края на вчерашния ден новите случаи са общо 694, като оздравелите са 301. Починалите с позитивен тест са 26. От РЗИ твърдят, че вършат всичко допустимо по силите си за предварителна защита на болестта и повдигане % на ваксинираните. При интерес към имунизациите в неделния ден, ще се проведат диалози по тази причина да бъде обезпечена непрекъсната такава опция.

Същевременно през идващите два дни непрекъснато ще бъде обезпечен „ зелен кулоар “ и в беленската болница „ Юлия Вревска “. Имунизации там ще се вършат от 10.00 до 14.00 часа. Утре от 09.00 до 15.00 имунизации без авансово записване на час ще се правят и в Белодробната болница „ Д-р Димитър Граматиков “ в Русе. Навсякъде са обезпечени задоволително дози от иРНК и векторни ваксини, като „ зелените коридори “ в Русе са снабдени с препаратите на „ Пфайзер “ и „ Янсен “. В Бяла е разполагаем и препаратът на „ Модерна “.

Справка в Единния информативен портал сочи, че към този момент близо 55 000 русенци са със приключен имунизационен цикъл против коронавирусна зараза. Общият брой на поставените ваксини в района е 114 381, а 54 908 души са с втора доза на някои от препаратите или са ваксинирани с еднодозовата ваксина на „ Янсен “. Други 13 404 русенци пък са ваксинирани с бустерна доза.

Източник: focus-news.net