Русе се нарежда на десето място в страната по разпространение

...
Русе се нарежда на десето място в страната по разпространение
Коментари Харесай

61 нови случая на коронавирус в Русе

Русе се подрежда на десето място в страната по разпространяване на болестта

61 нови случая на Ковид-19 регистрират здравните управляващи в Русенско през вчерашния ден, като измежду тях има и три деца.

През миналото денонощие са оздравели 20 души. Няма умряли с позитивен тест за коронавирусна зараза са умряли. Активните случаи са 333, като близо 17% от тях или 56 души са на болнично лекуване. Справка в Единния информативен портал сочи, че област Русе се подрежда на десето място в страната по разпространяване на болестта. Разликата сред множеството райони е доста дребна, като минимум инфектирани има в Кърджали – 14. Ръстът в заболелите за последните 24 часа може да се дължи и на обстоятелството, че постоянно в понеделник се вършат повече проби за ковид, защото през почивните дни част от лабораториите не работят.

По последни данни заболеваемостта на 14-дневна база в региона е 241 души на 100 000 население.

До момента в област Русе са осъществени 131 840 имунизации, като със приключен имунизационен курс са 58 622 души. Бустерна доза пък е направена на общо 25 338 русенци, като от опцията за втори бустер са се възползвали 1908 души от района. За последното денонощие са направени единствено 27 имунизации.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР