Рунхолт е бил търговски град в Северна Фризия, историческия регион

...
Рунхолт е бил търговски град в Северна Фризия, историческия регион
Коментари Харесай

Откриха легендарния изгубен град Рунгхолт – 660 години след като е бил погълнат

Рунхолт е бил търговски град в Северна Фризия, историческия район на Северна Германия. Богатото населено място потъва заради стихия през януари 1362 година, за която се счита, че е умъртвила до 25 000 души. Според легендата, градът бил ударен от бурята като Божие наказване поради греховете на жителите му. Изследователите към този момент оповестиха, че църквата на потъналото средновековно комерсиално място е открита 660 години след потъването му.

Повече от половин век учените се чудеха дали немският град Рунгхолт е „ митично “, измислено населено място, сходно на Атлантида.

Сега откривателите демонстрираха, че средновековното комерсиално пристанище в действителност е съществувало, като откриха останките от главната му черква под Северно море.

Експертите са употребявали магнитни техники, с цел да намерят 130-футовите под тиня в Северна Фризия, историческия район край северното крайбрежие на Германия покрай границата с Дания.

Удивителното изобретение идва повече от 660 години откакто градът потъва през 1362 година, ударен от стихия, която основаните от индивида отбрани на града не съумяват да удържат. Според християнската легенда, градът бил изпратен от Бог като наказване за греховете на жителите му, хиляди от които починали.

Рунгхолт преди и след островите да бъдат погълнати

Откритието беше оповестено от специалисти от университета Кил, университета Йоханес Гутенберг в Майнц, Центъра за балтийска и скандинавска археология и Държавния археологически отдел Шлезвиг-Холщайн в Германия.

Екипът споделя за MailOnline, че откритието на църквата е направено единствено преди четири седмици и като такова към момента не е разказано в научно списание – макар че не е ясно в какво положение е непокътната църквата след 660 години.

„ По този метод находката се причислява към редиците на огромните църкви в Северна Фризия “, сподели доктор Бенте Свен Майчак, археолог от университета в Кил.

Въпреки че е прочут със своето „ митично пресилено заличаване “ в ръцете на стихия, необятно се приема, че Рунгхолт не е просто локална легенда – макар че някои го класифицират като сходен на Атлантида.

Рунгхолт от дълго време е именуван „ Атлантида на Северно море “ по отношение на хипотетичния античен град, за който се твърди, че е бил опустошен и потънал под Атлантическия океан.

Но за разлика от Рунгхолт, учените като цяло са съгласни, че Атлантида е мит, фиктивен от гръцкия мъдрец Платон преди 2300 години.

Според изследвания Рунгхолт е бил богат град заради статута си на пристанище, което евентуално е улеснило търговията и връзките в чужбина.

Но заради огромното благосъстояние хората му станаха горди и лекомислени и заживяха неверен живот; една група локални поданици даже напиха прасе, преди да принудят духовник да му даде последния ритуал.

За да намерят Рунгхолт, откривателите са употребявали композиция от геонаучни и археологически способи, с цел да локализират църквата, в това число магнитна градиометрия.

ази техника – която включва ръчни магнити и разчита на магнитното поле на Земята – разрешава картографиране на археологически обекти, които са потопени под почва или тиня.

Техниките на екипа записаха незнайна до момента верига от средновековни терпи с дължина 1,2 благи – изкуствени могили, предопределени като безвредни места по време на стихии.

Един от тези терпи демонстрира структури, които „ безспорно “ могат да се поясняват като основи на черква с размер сред 50 и 130 фута, настояват те.

Като цяло откритията в региона включват 54 терпа, дренажни системи, морска дига с пристанище с приливна врата и две места с по-малки църкви, както и огромната черква.

„ Специалната характерност на находката се крие в смисъла на църквата като център на селищна конструкция, която заради своя размер би трябвало да се пояснява като енория с висша функционалност “, сподели доктор Рут Бланкенфелд, археолог в Центъра за балтийски и скандинавски Археология.

Основните проби и разкопките на калните пластове, които бяха взети на това място, биха могли да дадат спомагателна визия за структурата и основите на свещената постройка.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР