Румен Ралчев, Велик Приор на Ордена на тамплиерите направи дарение

...
Румен Ралчев, Велик Приор на Ордена на тамплиерите направи дарение
Коментари Харесай

Орденът на тамплиерите с дарение за къщата-музей на Ваня Пет...

Румен Ралчев, Велик Приор на Ордена на тамплиерите направи подаяние за къщата - музей на поетесата Ваня Петкова. Тя се намира в първомайското село Езерово, а щерка й Оля Ал-Ахмед, известна журналистка и преводачка, се пробва да събере средства за ремонта.

" Ваня Петкова бе същински рицар, борещ се за правдата и против несправедливостите на този свят! Нейната лирика бе рицарска, тя заслужава да има къща - музей ", показа Румен Ралчев. Освен него дарения направиха и други фенове на поезията на огромната българска поетеса. Сред тях са предприемачът Руслан Янев от Симитли и Рада Петрова от Варна. " Днес бригадата на занаятчия Фикри стартира ремонта на оградата на къщата-музей " Ваня Петкова ". Ще се налива бетонна подпорна стена и бетонен пояс от горната страна и върху портата, където ще виси 13 кг табела от дърворезба, подаяние от майстора - дърворезбар Минчо Маринов Табелата е уникат, ръчна направа ", написа в четвъртък във Facebook Оля Ал-Ахмед.

Тя сигнализира, че събраните досега средства не доближават. Само бетонът, който ще се налива, коства 1000 лева, а наличните пари са едвам 1600 лева

" Ще са нужни още доста средства за дотъкмяване на фасадата на музея и къщата за посетители, както и за вътрешния ремонт на двете здания. Най-учтиво приканвам положителните сърца за дарения дружно да довършим къщата-музей " Ваня Петкова " в село Езерово, община Първомай, област Пловдив ", написа още в страницата си Оля Ал-Ахмед.

Всички донори ще бъдат вписани в почетна мрамо

рна дъска, ще получат последните няколко книги на поетесата, издадени посмъртно, и ще могат да употребяват за отмора и мероприятия къщата за посетители „ Синята къща – Ваня Петкова “ в село Езерово в подножието на Източните Родопи. Оля Ал-Ахмед изпрати и банкова сметка в лв., на която искащите да превеждат дарения. Тя е на нейно име:

Олга Жаклин Нури Садик Ал Ахмед.
BPBIBGSF
BG45BPBI 7940 1009 6133 01
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР