Румен Радев връчи престижен орден на френския посланик у нас.На

...
Румен Радев връчи престижен орден на френския посланик у нас.На
Коментари Харесай

Президентът отличи френския посланик с орден Мадарски конник първа степен

Румен Радев връчи влиятелен медал на френския дипломат у нас.

На гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев удостои посланика на Френската република в България Флоранс Робин с медал „ Мадарски конник “ първа степен. Държавното отличие е за огромните й заслуги за укрепването и развиването на българо-френските връзки, оповестиха от прессекретариата на Президентството.

Интензивното френско-българско партньорство, учредено на дълбоки исторически корени и доверие, е резултат от поредните старания на генерации дипломати, политици, бизнесмени, архитекти, учени, учители, хора на изкуството, жители на двете страни, заяви Румен Радев по време на церемонията. Държавният глава изрази благодарност за ангажираността и персоналния принос на Флоранс Робин за развиването на политическите, икономическите и културни връзки сред България и Франция и напъните й за надграждането им на най-високо равнище, написа novini.bg. 

Президентът Радев обърна особено внимание на извънредно дейна и ползотворна активност на Флоранс Робин по време на френското председателство на Съвета на Европейския съюз през първата половина на тази година, когато тя е съдействала за разяснение на българската позиция в връзките с Република Северна Македония. „ Флоранс Робин споделяше и отстояваше намерено своите позиции във време, в което не всички наши европейски сътрудници и специалисти от Брюксел разбираха дълбочината на проблемите и не успяваха да вникнат в цялата трудност на пъзела на политическите връзки на Балканите и техните причинно-следствени връзки “, заяви Румен Радев. 

Той уточни, че посредством и на напъните на френския дипломат въпросът за правата на индивида, за отстояването на културно-историческото завещание, смисъла на историческата истина и обективност са били издигнати от равнището на двустранни до равнището на европейските връзки. Президентът изрази признателност и за френската поддръжка за участието на България в Европейски Съюз и НАТО и изрече убеденост, че тази поддръжка ще продължи и за присъединението на страната ни към Шенгенското пространство. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР