Румен Радев отхвърли твърденията, че Скопие може да иска вписване

...
Румен Радев отхвърли твърденията, че Скопие може да иска вписване
Коментари Харесай

За Радев имало много позитивни сигнали от посещението на Кирил Петков в РСМ

Румен Радев отхвърли изказванията, че Скопие може да желае регистриране на македонско малцинство в нашата конституция като реципрочно на това ние да желаяме пълноправие на македонските българи, вписано в техния главен закон. Той ги дефинира като „ безусловно несъстоятелни изказвания “.

„ Нека не забравяме, че нашите конституционни уредби са радикално разнообразни ", напомни той.

„ Българската конституция планува протекция на самостоятелни права, до момента в който македонската конституция се основава на отбраната на груповите права на части от нации “, означи Румен Радев.

Той не пропусна да похвали Кирил Петков за визитата в РСМ.

„ Има доста положителни сигнали от това посещаване. Всяка стъпка, която води до задълбочаване на нашите връзки, би трябвало да бъде подкрепяна “.

Той се надявал наред с „ всички старания за възстановяване на свързаността, за вложения, за стопанска система, съдействие, да не забравяме главните въпроси, които би трябвало да бъдат решени и действително ще отключат вратата за начало на договаряния.

Напускането на пленарната зала от парламентарната група на ГЕРБ по време на речта си през вчерашния ден в Народното събрание, Радев назова „ проявление на боязън от истината “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР