Румен Гълъбинов:Трябва да се подобри бизнессредата у насКорупцията се явява

...
Румен Гълъбинов:Трябва да се подобри бизнессредата у насКорупцията се явява
Коментари Харесай

Румен Гълъбинов: Трябва да се подобри бизнес средата у нас

Румен Гълъбинов:Трябва да се усъвършенства бизнессредата у нас Корупцията се явява съществена спънка за привличане на вложения в България, както и стеснение по пътя на страната към Еврозоната и Шенген. Това съобщи икономистът Румен Гълъбинов в изявление за Дарик радио като се базира на материали, оповестени в Ройтерс и Ню Йорк таймс.
 
По думите му би трябвало да се усъвършенства бизнес средата у нас:
 
„ Чуждестранната преса, Ройтерс и Ню Йорк таймс, разгласиха материали, в които главният извод е, че корупцията продължава да бъде съществена спънка пред привличането на вложения в България, както и стеснение за придвижването ни по пътя към Шенген и Еврозоната . “
 
Гълъбинов разяснява, че в този смисъл е значимо да може да се направи едно в действителност необятно публично разискване, един спор по наболелите проблеми на стопанската система:
 
„ За да имаме повече вложения и предприемачество би трябвало да се усъвършенства самата среда за правене на бизнес в България. Свободното предприемачество и конкуренция са мощно лимитирани за сметка на една стопанска система, която се развива главно на публичните поръчки, държавните поръчки и усвояването на средствата от европейските фондове.
 
Еврофондовете и европрограмите са нещо потребно, нещо, което ни е належащо, само че не то би трябвало да бъде главният ни мотор на икономическия напредък, т.е. той е помощен подобен, уточни още икономистът. А главните фактори за стопански напредък би трябвало да продължат да бъдат директните вложения, предприемачеството, публично-частното партньорство като форма за правене на бизнес, изясни той.-->
 
Няма съображение да нараства полицата Гражданска отговорност , съобщи някогашният заместител ръководител на Комисията за финансов контрол.
 
През предходната година автозастраховката е поскъпнала с към 30 % по думите на икономиста. Има нарастване на приходите от награди от застраховки до над 2 милиарда лв..
 
Според застрахователи предходната година застраховката е поскъпнала поради увеличените заплащания за неимуществени вреди и заплащанията по зелена карта.
Предстои Народното събрание за избере заместник-председател на комисията за финансов контрол с сектор обезпечаване откакто Ралица Агайн подаде оставка поради банкрута на Олимпик предходната година.

Цялото изявление с Румен Гълъбинов чуйте в прикачения звуков файл.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР