Румънското правителство ще облекчи някои ограничителни мерки от днес, премахвайки

...
Румънското правителство ще облекчи някои ограничителни мерки от днес, премахвайки
Коментари Харесай

В Румъния премахват полицейския час и задължителното носене на маски на открито

Румънското държавно управление ще облекчи някои ограничаващи ограничения от през днешния ден, премахвайки нощния полицейски час и наложителното носене на маски навън, преди наближаващите зимни празници, оповестява базирайки се на публични представители.

От 25 октомври придвижването в интервала сред 22.00 и 5.00 часа беше неразрешено за неимунизираните лица, припомнят румънските медии.

Страната записва 1421 нови случая на COVID-19 през вчерашния ден и 107 смъртни случая - доста под рекордните стойности през октомври и началото на ноември в най-смъртоносната вълна на пандемията.

Магазините и заведенията за хранене към този момент могат да работят до 22.00 часа, с час повече от до момента. В редица търговски обекти, в това число моловете, където до момента се допускаха единствено имунизирани и преболедували, към този момент ще могат да влизат и лица с негативен тест.

Носенето на защитна маска ще продължи да бъде наложително в публичния превоз и закритите публични пространства, само че към този момент няма да е наложително навън, като се изключи оживените места като пазарите.

Румъния остава втората най-слабо имунизирана страна в Европейския съюз, като под 39 % от популацията е ваксинирано на фона на съмнение към държавните институции, слаба имунизационна грамотност и акции за дезинформация, отбелязва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР