Румънското правителство ще облекчи някои ограничителни мерки от днес, премахвайки

...
Румънското правителство ще облекчи някои ограничителни мерки от днес, премахвайки
Коментари Харесай

Румъния облекчава някои ограничения

Румънското държавно управление ще облекчи някои ограничаващи ограничения от през днешния ден, премахвайки нощния полицейски час и наложителното носене на маски навън, преди наближаващите зимни празници, оповестява Ройтерс, базирайки се на публични представители.

От 25 октомври придвижването в интервала сред 22.00 и 5.00 часа беше неразрешено за неимунизираните лица, припомнят румънските медии.

Страната записва 1421 нови случая на ковид през вчерашния ден и 107 смъртни случая - доста под рекордните стойности през октомври и началото на ноември в най-смъртоносната вълна на пандемията.

Магазините и заведенията за хранене към този момент могат да работят до 22.00 часа, с час повече от до момента. В редица търговски обекти, в това число моловете, където до момента се допускаха единствено имунизирани и преболедували, към този момент ще могат да влизат и лица с негативен тест.

Носенето на защитна маска ще продължи да бъде наложително в публичния превоз и закритите публични пространства, само че към този момент няма да е наложително навън, като се изключи оживените места като пазарите.

Румъния остава втората най-слабо имунизирана страна в Европейския съюз, като под 39 % от популацията е ваксинирано на фона на съмнение към държавните институции, слаба имунизационна грамотност и акции за дезинформация, отбелязва Ройтерс.

В събота страната удостовери първите два случая на разновидността Омикрон на ковид.

Правителството стегна рестриктивните мерки за пътуванията, като изисква негативен тест и карантина за неимунизираните пасажери. Формуляр за определяне на местонахождението на пасажера (Passenger Locator Form - PLF) ще се изисква от 20 декември.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР