Румънското правителство одобри днес проектозакони за оттегляне на Румъния от

...
Румънското правителство одобри днес проектозакони за оттегляне на Румъния от
Коментари Харесай

Румънското правителство одобри изтегляне на страната от две банки с руски капитал

Румънското държавно управление утвърди през днешния ден проектозакони за отдръпване на Румъния от банките с съветски капитал Международна капиталова банка (МИБ) и Международна банка за икономическо съдействие (МБИС), заяви през днешния ден министърът на финансите Адриан Къчу, представен от Аджерпрес.

" Днес държавното управление утвърди два проектозакона, които влизат в парламентарно разискване в незабавен режим - за отдръпването на Румъния от двете банки с съветски капитал МИБ и МБИС. На процедура съблюдаваме уговорката, който поехме за започване на стъпки към отдръпване от тези две банки и сме в съгласуваност с останалите страни членки на двете финансови институции. По отношение на Международна банка за икономическо съдействие се координираме с Полша, Чехия, Словакия и България, а във връзка с Международната капиталова банка - с Чехия, Словакия и България ", съобщи Къчу на конференция в държавния замък " Виктория ".

Той посочи, че редом с дебатите в Народното събрание по двата проектозакона ще стартират и договарянията за отдръпване.

На въпрос какви ще бъдат отраженията от отдръпването на Румъния от двете банкови институции, при изискване че редица пенсионни фондове в страната са вложили в облигации, издадени от една от двете банки, финансовият министър посочи, че договарянията ще бъдат водени за реализиране на " безпристрастен резултат ".

" Румънците няма за какво да се тормозят, пенсионните фондове знаят за това решение от цели три месеца и мисля, че посредством договарянията, които ще проведем дружно - от тяхна страна в качеството на вложители, от наша страна в качеството на акционери - ще доведат до обезвреждане на отраженията. Преговорите в този смисъл ще се водят по този начин, че резултатът да бъде безпристрастен, в смисъл да не загуби никой нищо ", уточни финансовият министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР