Румънското дружество на европейския енергиен лидер OMV - OMV Petrom,

...
Румънското дружество на европейския енергиен лидер OMV - OMV Petrom,
Коментари Харесай

Румънското дружество на OMV вече официално управлява част от блока Хан Аспарух

Румънското сдружение на европейския енергиен водач OMV - OMV Petrom, към този момент публично е притежател на 100% от акциите на OMV Offshore Bulgaria, с което влиза в проучвателния блок " Хан Аспарух " в Черно море. Това излиза наяве от публично известие на компанията.

След изтеглянето от него на компанията Repsol, която държеше 30% от блок, българските регулатори утвърдиха нейният дял да бъде поделен сред останалите двама сътрудници - Total и OMV Offshore Bulgaria. Сега след приключването на договорката румънската OMV Petrom към този момент държи 42,86% дял, а френската Total - 57,14%.

През 2012 година българското държавно управление даде лиценз за изследване на консорциум от OMV, Total и Repsol с дял надлежно от 30, 40 и 30 на 100.
 Repsol продава каузи си в
Repsol продава каузи си в " Хан Аспарух "

OMV и Total влагат още €3,3 млн. в проучвателни действия

Купувачът OMV Petrom е една от огромните енергийни компании в Югоизточна Европа. Компанията има 802 бензиностанции в северната ни съседка и в района под два марката - OMV Petrom.

Австрийската група на OMV държи над 51% от румънското сдружение, а останалата част е благосъстоятелност на държавното управление на страната и на други локални акционери.

Преди два месеца българското държавно управление даде позволение за удължение на периода за изследване за нефт и газ в " Блок 1-21 Хан Аспарух " с две години до май 2022 година. Според решението тогава за този интервал в изследванията там ще бъдат вложени 3,3 милиона евро.
 Има ли нефт край Бургас? Shell стартира изследвания до дни
Има ли нефт край Бургас? Shell стартира изследвания до дни

Сондажът ще продължи три месеца, а възможният рандеман може да стартира след шест до 10 години
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР