Румънският премиер Виорика Дънчила заяви след днешния вот на недоверие

...
Румънският премиер Виорика Дънчила заяви след днешния вот на недоверие
Коментари Харесай

Виорика Дънчила: Няма да подам оставка

Румънският министър председател Виорика Дънчила съобщи след днешния избор на съмнение против държавното управление й, че няма да подаде оставка като ръководител на Социалдемократическата партия (СДП) и че няма защо да се укорява, съобщи Аджерпрес.

"Както знаете, бях определена на конгрес. Оставам в управлението на СДП ", съобщи Дънчила, откакто Народното събрание утвърди импортиран от опозицията избор на съмнение с 238 гласа.

На въпрос по какъв начин ще постъпи, в случай че от нея бъде поискано да направи крачка обратно, водачът на СДП отговори: "Няма по какъв начин да направя стъпка обратно и няма да направя ".

Тя добави, че не се укорява за нищо, като посочи, че държавното управление е приложило ограничения, които са положителни за популацията и които са били оценени добре от жителите.

Дънчила също по този начин изрази убеденост, че ще се класира за втория кръг на президентските избори, които ще се състоят идващия месец.

"В събота ще показва кандидатурата си. През 2016 година СДП пристигна от съпротива и получи доста огромен резултат. Хората ще създадат съпоставяне сред това, което СДП направи, и това, което направиха тези, които желаят да дойдат в този момент на власт ", сподели още Дънчила, представена от в. "Адевърул ".

Опозицията в този момент разполага с 10 дни, с цел да предложи нов министър председател, който би трябвало да бъде утвърден от президента Клаус Йоханис, показва Ройтерс. След това номинираният за министър председател и целият състав на новото държавно управление би трябвало да получат избор на доверие в Народното събрание, за встъпят в служба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР