Румънският онлайн търговец на дребно Vivre, който в момента е

...
Румънският онлайн търговец на дребно Vivre, който в момента е
Коментари Харесай

Румънският онлайн търговец Vivre, който работи и в България е пред фалит

Румънският онлайн търговец на дребно Vivre, който сега е в процедура преди оповестяване в неплатежоспособност, не съумя да получи утвърждението на облигационерите за проект за преструктуриране на дълга. Това е вторият сходен проект, направен от акционерите, заяви Romania Insider.

Освен в случай че преструктурирането не бъде уредено преди 7 февруари, както притежателите на облигации, по този начин и кредиторите могат да изискат оповестяване на компанията в неплатежоспособност. Споразумението обаче е усложнено от скрити детайлности по отношение на обстоятелствата, довели до тежкото финансово положение на компанията.

Според втория проект за преструктуриране облигационерите ще получат 15% от парите си в границите на четири години, а кредиторите 16% от акциите на компанията, с цел да компенсират изгубените пари. Но Alpha Bank Romania, която държи близо 3 милиона евро облигации на Vivre (от общо 7 милиона евро), отхвърли тази оферта, съгласно Ziarul Financiar. Съобщава се, че Banca Transilvania, различен значим собственик на облигации, също е отказала.
 Johnson & Johnson пробваха да се измъкнат с банкрут от 38 000 каузи поради бебешка пудра
Johnson & Johnson пробваха да се измъкнат с банкрут от 38 000 каузи поради бебешка пудра

Международната компания искаше да трансферира този бизнес към свое поделение, само че съдът не позволи

Vivre е благосъстоятелност на локалния бизнесмен Калин Фусу (51,8%), Оливър Кадоган (43,4%) и Андраш Петер Наги Вайда (4,8%). Моника Кадоган (един от създателите на Vivre) го ръководи до август 2021 година, когато Калин Фусу пое поста основен изпълнителен шеф.

" Основната цел на компанията остава същата - да се трансформира в най-важния търговец на украса и артикули за дома в района. Възнамерявам да продължа да влагам в технологии, да измисляме висококачествени решения и по този метод да отговаряме на новите потребности и новия метод на живот, който се промени с пандемията. ", сподели тогава Калин Фусу.

Компанията регистрира 85 милиона леи (33.84 милиона лева) загуби през 2021 година, година, когато компанията е похарчила 72 милиона леи (28.66 милиона лева) за маркетингови и протоколни разноски.
 Genesis разгласи банкрут на банковия си бизнес
Още една крипто компания банкрутира

Поредно разтърсване в областта на цифровите активи

Местният ежедневник Бурса разкри финансовия трик, който е прикривал резултата от сходни разноски до края на 2021 година, когато те излизат нескрито. Според изданието маркетинговите разноски са регистрирани като " предварителни разноски " в салдото, с желанието да бъдат включени в изчислението на облагата и загубата последователно, когато продажбите, генерирани от маркетинговите разноски, се материализират. Тезата зад този трик е, че маркетинговите разноски през настоящата година генерират лоялни клиенти за интервал от пет години напред.

Други разноски също са под въпрос, защото са близки до спор на ползи, твърди всекидневникът Бурса, като загатва контракта, съгласно който Vivre наема логистично пространство (използвано с потенциал от 50%) от компания, индиректно следена от Моника Кадоган.
 Една от топ фирмите за рандеман на криптовалута разгласи банкрут
Една от топ фирмите за рандеман на криптовалута разгласи банкрут

Акциите на Core Scientific към този момент изгубиха 98% от цената си

Vivre работи в 9 страни в Централна и Източна Европа: Румъния, България, Унгария, Словакия, Словения, Чехия, Хърватска, Полша и Гърция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР