Румънските власти се опитват да предотвратят разпространението на коронавирус в

...
Румънските власти се опитват да предотвратят разпространението на коронавирус в
Коментари Харесай

Румъния бори коронавируса с 10 правила

Румънските управляващи се пробват да предотвратят разпространяването на ковид в цялата страна, откакто в сряда беше обявено за първия случай на зараза с Covid-19. Това докара до някои много съответни рекомендации, някои от които може даже да накарат хората да се ухилен, заяви " Романия инсайдър ".

Здравното министерство издаде лист с 10 правила, които хората би трябвало да съблюдават, с цел да не се заразят или да предадат вируса на други хора.

Правилата включват измиване на ръцете колкото е допустимо по-често, отбягване на контакт с хора, страдащи от респираторни инфекции, не допиране до носа и устата, без първо да санира ръцете, покриване на носа и устата при кашлица и не приемане на антивирусни или антибиотични медикаменти без рецепта от лекаря.

Здравното министерство също поучава хората да почистват повърхности с дезинфектанти, които съдържат хлор или алкохол, и да употребяват хирургически маски, единствено в случай че се усещат заболели или към заболели хора.
 Румъния удостовери първи случай на ковид
Румъния удостовери първи случай на ковид

Носителят на вируса е мъж, който се е върнал от Италия преди три седмици

Хората, които са с тресчица или кашлица след пътешестване до страни, където има огнище на ковид, би трябвало да се обадят на незабавния номер 112, вместо да отидат сами в болничното заведение, фамилен доктор или здравна клиника.

В допълнение към този лист, чиновник в здравното министерство също предложи на хората да заобикалят " целувки ", изключително като се има поради, че румънците нормално обменят повече целувки от нормалното при започване на март, когато дамите получават доста внимание.

Румънската православна черква също издаде няколко свои рекомендации за вярващите, като ги помолиха прецизно да съблюдават разпоредбите, оповестени от здравното министерство.
 Коронавирус: Румъния слага под карантина идващи от италиански градове
Коронавирус: Румъния слага под карантина идващи от италиански градове

" Трябва да сме почтени... въпрос на време е... ще има случаи във всички страни от Европейски Съюз "

В същия подтекст Църквата поучава хората, които усещат, че имат грип или някакви признаци на коронавирусна зараза, да заобикалят многолюдни места, в това число църкви, с цел да не излагат другите на вируса.

Освен това хората, които се опасяват да не се разболеят от грип или ковид, могат да избегнат целуването на иконите в църквата и могат да помолят да получат Светото причестяване с лъжица, която носят от вкъщи . Това е значимо, защото Великият пост стартира на 2 март и християнските православни вярващи нормално получават Светото причестяване през този интервал.

Хората, които към този момент са заболели, се предлага да целуват иконите, които имат у дома и да пият светената вода, взета от църквата в деня на Богоявление, прецизират от румънската черква.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР