Румънските гранични полицаи са открили на пристанище Муфатлар на Дунавско-черноморски

...
Румънските гранични полицаи са открили на пристанище Муфатлар на Дунавско-черноморски
Коментари Харесай

Румъния отказа да приеме 1000 тона български отпадъци

Румънските гранични служители на реда са разкрили на пристанище Муфатлар на Дунавско-черноморски канал два шлепа с над 1000 тона боклуци, докарани от България за букурещка компания, като стоката следва да бъде върната на изпращача, оповестява Аджерпрес.

Бреговата защита осведоми в прессъобщение през днешния ден, че граничните служители на реда в съдействие със чиновници за Службата за отбрана на околната среда в окръг Констанца са направили през вчерашния ден инспекция на пристанище Мурфатлар на стоките, превозени с два шлепа, плаващи под румънски байрак.

" Те превозваха 1060 тона артикули, декларирани като железни боклуци, идващи от България, които трябваше да бъдат разтоварени на пристанище Констанца за една компания в региона на Букурещ, която прави импорт в Румъния ", се показва в известието.

При инспекциите са установени несъответствия сред наличието на товара и съпътстващите пратката документи, като с изключение на заявените железни боклуци са открити също пластмасови боклуци, мукавен амбалаж, гума, ебонит, електрически боклуци, мотори с вътрешно горене, съдържащи масла, батерии и други.

Комисарите от Службата за отбрана на околната среда в Констанца не са разрешили влизане на товара на територията на Румъния и са взели ограничения за връщането му на изпращача в България.

От началото на настоящата година граничните служители на реда в съдействие с способените органи за отбрана на околната среда в окръг Констанца са разкрили и спрели близо 3000 тона боклуци, които предстояло да влязат в Румъния.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР