Румънски прокурори обискираха офиси и домове на служители на поделението

...
Румънски прокурори обискираха офиси и домове на служители на поделението
Коментари Харесай

Румънската прокуратурата разследва NIS Petrol Romania за изтичане на данни



Румънски прокурори обискираха офиси и домове на чиновници на поделението в Румъния на сръбската компания " Нис Петрол " (NIS Petrol), която пък е следена от съветската " Газпром Нефт " (Gazprom Neft), и започнаха наказателно следствие на изказвания за приключване на поверителни данни, оповестява Ройтерс.

От компанията не дадоха отговор на настояването за коментар от страна на Ройтерс, а " Газпром Нефт " препрати организация за коментар към " Нис Петрол ".

Прокурорите за битка с проведената престъпност показаха в изказване в понеделник вечерта, че са претърсили офисите на компанията и домовете на девет чиновници в столицата Букурещ и западния румънски град Тимишоара по случай, който се отнася до " откриване на секретна информация и неоторизиран трансфер на цифрови данни ".

След разпит на осем лица, прокурорите споделиха, че четирима чиновници на Nis Petrol са обект на престъпно следствие за хипотетично неспазване на румънския закон за горивата и наредбите на Националната организация за минерални запаси (ANRM). От прокуратурата също по този начин настояват, че обвинените са изпратили непублични данни за минерални ресурси на сръбската компания-майка.

В известието не се споделя дали разследваните са арестувани.

" Нис Петрол " има концесионни права за изследване и рандеман на петрол и газ в Румъния и ръководи мрежа от бензиностанции в западната част на страната под марката " Газпром ", припомня Ройтерс.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР