Румънски бизнесмен бе взривен в автомобила си в събота сутринта

...
Румънски бизнесмен бе взривен в автомобила си в събота сутринта
Коментари Харесай

Взривиха бизнесмен в колата му

Румънски предприемач бе взривен в автомобила си в събота сутринта в западния град Арад.

Бизнес средите и огромна част от популацията, най-много в западната част на страната, са шокирани от професионалното ликвидиране, написа в. "Ромъния либера ".

Очевидно е, че убийството е било подготвяно дълго време и е осъществено от няколко души, показва вестникът.

Бомбата е експлодирала в автомобила на предприемача Йоан Кришан в миг, когато той спрял на паркинга на локален супермаркет. Източници, близки до следствието, дадоха да се разбере, че става дума за самоделно взривно устройство, само че успеваемостта и методът на слагане на бомбата приказват, че убийците са експерти. Бомбата е била задействана от разстояние. Според някои източници предприемачът е имал проблеми в последно време - негов автомобил е бил запален и му е била открадната сума пари от сейф.

Йоан Кришан е притежател на една от дребното ферми за африкански сом в Източна Европа.

Фермата се намира в периметъра на някогашна фабрика за коноп, на няколко километра от Арад, оповестява организация Аджерпрес. Фермата има 22 басейна с термална вода, идваща от сондиране на дълбочина 900 метра. В някои от басейните има десетки тонове риба, отбелязва организацията.

Разследването на убийството е поето от прокуратурата към Върховния касационен съд поради сложността на случая и сериозните му последствия.

Министърът на вътрешните работи Лучиан Боде съобщи, че убийството в Арад е изолиран случай, осведоми Аджерпрес.

Министърът акцентира, че Румъния е сигурна страна и увери, че причинителите на закононарушението ще бъдат открити и изправени пред правораздаването.

Министърът сподели, че следователите ревизират всички вероятни версии за конфликтни връзки на предприемача - персонални и професионални.

"Бях осведомен за тази покруса в събота сутринта, незабавно откакто се случи, и дружно с управлението на Министерство на вътрешните работи взехме решение да изпратим в Арад най-хубавите експерти от румънската полиция ", сподели вътрешният министър Лучиан Боде.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР