Румънската държавно контролирана ядрена компания Nuclearelectrica подписа договор за продажба

...
Румънската държавно контролирана ядрена компания Nuclearelectrica подписа договор за продажба
Коментари Харесай

Румънската държавна компания Nuclearelectrica ще продава електроенергия на италианската Enel за 180 €милиона

Румънската държавно следена нуклеарна компания Nuclearelectrica подписа контракт за продажба на електрическа енергия на едро с локалното дъщерно сдружение на италианската енергийна компания Enel, оповестява Romania Insider. Румънското дружество ръководи атомната централа Чернавода.

Enel Energie е оценена на €180 милиона, съгласно отчет, показан на 2 декември на Букурещката фондова борса и представен от ежедневник Adevarul.

Настоящият контракт е подписан към Централизирания пазар на двустранни контракти за електрическа енергия - способ за търговия PCCB-LE-flex, ръководен от румънския оператор на пазара на електрическа енергия и газ (OPCOM) и обгръща интервала 1 януари - 31 декември 2022-а година.
 Enel ще понижи размера на вложенията си в Румъния
Италиански енергиен колос свива плануваните вложения в Румъния поради нов налог

Заради утвърждения от държавното управление проект за „ ограничение и субсидиране “

В края на ноември стана ясно, че Enel, която планираше да влага €2 милиарда в Румъния, преразглежда своите бизнес проекти. Това стана, откакто румънското държавно управление реши да ограничи цените на силата и да наложи неочакван налог върху приходите, в това число в сегмента на производството на сила от възобновими източници. Италианската група предизвести, че размерът на вложенията ще бъде понижен, в случай че ограниченията останат в действие.

Правителството на Румъния одобри, в сходство с рекомендациите на Европейския съюз, набор от ограничения, които би трябвало да бъдат приложени тази зима - до март 2022-а година за да помогне на семействата да устоят на високите цени на силата.

По този метод обаче се постанова 80% неочакван налог върху приходите, получени от производителите на сила, които продават продукцията си на цени от над 90 евро за MWh. Парите ще бъдат употребявани за погашение на дотации на семейства с малко ползване и отплата на доставчиците, които купуват електрическа енергия на пазарна цена.
 OMV Petrom желае да размрази плана Neptune Deep за €2 милиарда в Румъния
OMV Petrom желае да размрази плана Neptune Deep за €2 милиарда в Румъния

Всичко зависи от смяна на Закона за офшорки в страната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР