Румънката Лаура Кьовеши вероятно ще се окаже единственият представител на

...
Румънката Лаура Кьовеши вероятно ще се окаже единственият представител на
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Лаура Кьовеши

Румънката Лаура Кьовеши евентуално ще се окаже единственият представител на Централна и Източна Европа, който ще заеме един от най-високите постове в Европейския съюз. Очертава се тя да остане единственият претендент за европейски основен прокурор, откакто френското държавно управление даде да се разбере, че ще изтегли своята номинация Жан-Франсоа Бонер, с цел да поддържа нея за поста.

Тази мощна поддръжка за Кьовеши идва като знаково обръщение в подтекста на оповестения от Европейска комисия в сряда нов механизъм за отбрана на върховенството на правото. Румънката се трансформира в знак на битката против корупцията доста преди управляващите в Букурещ да се опитат да я виктимизират.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики. През март т.г. Румъния беше на път да провокира интернационален скандал, откакто сложи Кьовеши под правосъден надзор и й забрани да напуща страната единствено с цел да попречи на нейното чуване в конкуренцията. Това провокира митинги в Букурещ и още по-силна интернационална поддръжка. Не е чудно, че и в България отношението към Кьовеши е белег за принадлежност - за или срещу статуквото.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР