Румъния затяга от понеделник противоепидемичните мерки, като отново влиза в

...
Румъния затяга от понеделник противоепидемичните мерки, като отново влиза в
Коментари Харесай

Румъния отново въвежда вечерен час и други ограничителни мерки

Румъния стяга от понеделник противоепидемичните ограничения, като още веднъж влиза в действие вечерен час , съобщи Ройтерс. За достъп до множеството публични пространства ще бъде наложително представянето на здравен пропуск , а учениците ще излязат в двуседмична почивка.

Носенето на защитна маска на публично пространство още веднъж става наложително от понеделник, а сватбите и други частни празненства ще бъдат неразрешени.

Причината е нарастването на новите случаи на COVID-19 и на смъртните случаи от болестта.

Новите противоепидемични ограничения ще бъдат в действие за период от 30 дни и включват ограничаване на напредването след 22,00 ч. и затваряне на магазини и заведения за хранене в 21,00 ч.

Само имунизираните хора и тези, които са се възстановили от заболяването, ще имат достъп до множеството несъществени публични пространства. Достъпът до магазини и аптеки не е стеснен. Църковните служби също ще могат да се посещават без здравен пропуск.

Този месец Румъния записва рекорден брой нови и смъртни случаи от COVID-19, а здравната система доближи точка на изкривяване. Страната е на второ място в Европейски Съюз по най-нисък % на имунизация след България.

" Положението е пагубно ", съобщи през вчерашния ден заместител вътрешният министър Раед Арафат. " Други страни минаха през това, когато нямаше разполагаем оръжие, а точно ваксина ", означи той.

" Озовахме се в тази обстановка, в случай че има ваксина, тъй като болшинството от нас не желае да се имунизира. Тази обстановка можеше да бъде избегната ", уточни Раед Арафат. Напълно имунизирани в Румъния са 30% от популацията.

Правителството прикани работодателите да изпратят половината от чиновниците си на работа от у дома.

Тази седмица имунизационната акция набра скорост, откакто хората явно реагираха на трагичната картина на претъпкани лечебни заведения и умиращи хора. В петък над 86 000 души получиха първа доза от имунизацията, което е рекорден брой за едно денонощие в Румъния, показва организацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР