Румъния забрани неприятните (или приятни) миризми със закон, който забранява

...
Румъния забрани неприятните (или приятни) миризми със закон, който забранява
Коментари Харесай

Румъния със закон за обонятелния дискомфорт

Румъния забрани неприятните (или приятни) миризми със закон, който не разрешава разпространяването им, оповестява БГНЕС. Причиняването на “обонятелен дискомфорт ” към този момент се санкционира с санкция до 6,3 хиляди евро. “Обонятелният дискомфорт ”, гласи нормативният акт, “е разследване от действия, които могат да повлияят на здравословното положение на популацията и на околната среда, което субективно се възприема като миризми с друга активност и обективно се мери в сходство с използваните национални, европейски и интернационалните стандарти ”, гласи дефиницията на „ обонятелния дискомфорт “ в новия закон.

Казано по-просто, в случай че да вземем за пример миризмата на храна, която домакинята подготвя в кухнята си, доближи до стълбищната площадка или общите елементи на жилищен блок, то на нищо неподозиращата стопанка може да бъде наложена голяма санкция. Законът планува оптималната санкция от 30 хиляди леи (6,3 хиляди евро) за физически лица, и 80 хиляди леи (16,7 хиляди евро) за юридически.

Инициатори на закона са двама депутати от партията “Съюз за избавяне на Румъния ”, а концепцията им се базира на държавно разпореждане от 2005 година за запазване на околната среда.

„ Смятам, че хората би трябвало да се грижат за положителните взаимоотношения със своите съседи “, сподели ръководителят на съюза Родика Милитару.

Отсега нататък равнището на „ обонятелния дискомфорт “ ще се дефинира в разрешенията, издадени от локалните органи за запазване на околната среда. Те ще касаят всяка икономическа активност, а нарушаванията на откритите стандарти могат да доведат до закриване на съответните сдружения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР