Румъния въвежда ограничителни мерки за пристигащите от България от тази

...
Румъния въвежда ограничителни мерки за пристигащите от България от тази
Коментари Харесай

Румъния въвежда карантина за пристигащите от България, отрицателен PCR-тест и за транзитно преминаващите |

Румъния вкарва ограничаващи ограничения за идващите от България от довечера, заяви Министерство на външните работи. 

По информация на посолството ни в Букурещ идващите от нашата страна, които показват негативен PCR-тест, изработен до 72 часа преди качване в транспортното средство (за пътуващите с публичен транспорт) или влизането в Румъния (за пътуващите със личен транспорт), подлежат на домашна карантина от 10 дни. 

Ако престоят е до три дни (72 часа) и е показан негативен PCR-тест, изработен до 72 часа преди влизането в Румъния, карантина не се постанова.

Пристигащите от България, които при влизане в Румъния не показват подобен тест, подлежат на домашна карантина от 14 дни. 

Отрицателният резултат от PCR-теста може да бъде под формата на документ (на български и на британски език), на книжен или електронен притежател, само че би трябвало да е публикуван от оторизирана лаборатория и да съдържа идентификационните данни на тествания. 

Не се изисква тест за деца на възраст до три години в това число, както и за имунизирани (и с втората доза) и преболедували COVID-19 през последните 90 дни. 

Транзитно преминаващите през територията на Румъния лица, идващи от страни от така наречен жълта зона, в това число България, не са посочени измежду изключенията от условието за показване на негативен RT-PCR тест. 

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към: посолството на Република България във Букурещ на телефон: +40 21 230 21 50; +40 21 230 21 59 и на мейл [email protected]
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР