Румъния регистрира днес най-малкия брой нови случаи на COVID-19 за

...
Румъния регистрира днес най-малкия брой нови случаи на COVID-19 за
Коментари Харесай

Румъния регистрира днес най-малко новозаразени с коронавируса

Румъния записва през днешния ден най-малкия брой нови случаи на COVID-19 за едно денонощие от началото на пандемията, заяви министърът на опазването на здравето Нелу Татару, представен от организация Аджерпрес.

През последните 24 часа са доказани 124 случая на заразяване с новия ковид.

От 1 юни в Румъния падат доста от ограничаващите ограничения

"124 нови случая е най-малкият брой за 24 часа от началото на пандемията. Имаме и най-малкия брой пациенти на интензивно лекуване - 160, което ни удостоверява, че сме в низходяща наклонност, като следва да управляваме всяка нова мярка за облекчение, която сме приели ", съобщи през днешния ден здравният министър в телефонно включване за телевизия Диджи 24.

Групата за стратегическа връзка към държавното управление заяви през днешния ден, че през последните 24 часа са регистрирани 124 нови случая на COVID-19. Общият брой на инфектираните в страната доближи 19 257. Броят на смъртните случаи е 1262, добавя Българска телеграфна агенция.

От на следващия ден (1 юни) в Румъния влизат в действие нова серия от ограничения за отпадане на рестриктивните мерки, които бяха въведени в битката с пандемията от новия ковид. Отварят откритите елементи на заведенията, няма да има потребност от декларация за пътешестване отвън обитаемото място, ще бъдат отворени плажовете. Подновяват се спортните надпревари и концертите навън при съблюдаване на обществена отдалеченост и с най-много 500 фенове. От 1 юни се възобновява и сухопътният и железопътният интернационален превоз.

Министърът на опазването на здравето напомни, че румънците чакат нова серия ограничения за облекчение на рестриктивните мерки от 15 юни.

"Прави се оценка за интервал от 14 дни на приложените на процедура ограничения (...), при позитивен резултат, можем да чакаме от 15 юни нов пакет ограничения (за облекчение на ограниченията) ", сподели Нелу Татару.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР