Румъния отчете нов рекорд на нови случаи на Covid-19 от

...
Румъния отчете нов рекорд на нови случаи на Covid-19 от
Коментари Харесай

Румъния отчете рекорден брой нови случаи на Covid-19 - 18 863

Румъния регистрира нов връх на нови случаи на Covid-19 от 18 863. Латвия разгласи 4-седмичен локдаун от 21 октомври, а в Русия при започване на ноември няма да се работи.

574 са жертвите на Covid-19 за едно денонощие в Румъния. Болничните кревати в интензивните отделения в страната са изцяло заети. В Букурещ лечебните заведения настаняват пациенти на матраци на пода.

Едва 36% от популацията на страната е имунизирано, а над 90% от смъртните случаи са при хора, които не са ваксинирани. Ниските равнища на имунизация се изясняват с всеобщо съмнение в институциите.

Центристкото държавно управление на премиера Флорин Къцу което облекчи рестриктивните мерки за пандемията през лятото, не съумя да реализира задачата си до септември да бъдат ваксинирани 10 милиона души. Сега против кабинета беше гласуван избор на съмнение и Къцу продължава да ръководи с лимитирани пълномощия до назначението на ново държавно управление.

В Латвия 54% от възрастното население е ваксинирано. Но все пак болничните кревати стартират да се изчерпват, поради което в една от двете най-големи лечебни заведения в столицата Рига към този момент се слагат походни кревати за настаняване на пациенти с Covid-19.

Новите случаи в страната се усилиха с близо 50% за една седмица и от четвъртък до 15 ноември се вкарва локдаун - работата минава отдалечено, затварят учебни заведения, стопират се културни мероприятие.

В Русия през днешния ден беше препоръчан да се разгласи неработна седмица при започване на ноември, откакто беше подложен нов връх от смъртни случаи - 1015 за едно денонощие.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР