Румъния купува 62 електрически влака за къси разстояния. Това обяви

...
Румъния купува 62 електрически влака за къси разстояния. Това обяви
Коментари Харесай

Румъния ще купи 62 електрически влака, за да замени старите дизелови локомотиви

Румъния купува 62 електрически влака за къси дистанции. Това разгласи министърът на превоза на Румъния Сорин Гриндяну, като съобщи, че търгът е отблокиран.Влаковете ще заменят остарелите електрически влакове и дизелови локомотиви, които се употребяват сега, пипат румънски медии.

Приблизителната стойност на контракта е сред 3 и 4 милиарда леи (без ДДС), който включва ремонта и поддръжката на 62-та влака. Финансирането е от невъзстановими европейски фондове, дружно с румънския държавен бюджет.

По думите на министъра покупката ще е разграничена на 3 лота:

Лот 1 обгръща Източния район и включва 20 влака, които ще обслужват общините Букурещ, Плоещ, Бузъу, Фокшани, Бакъу, Яш и Сучава.

Лот 2 е ориентиран към района Център-Запад и включва 23 влака, които ще обслужват общините Брашов, Сфънту Георге, Миеркуря Чук, Бистрица, Клуж- Напока, Арад, Тимишоара и Решица.

Останалите 20 влака ще бъдат част от Лот 3 и ще обслужват Южния район - Букурещ, Плоещ, Брашов, Констанца и Александрия, през прилежащия жп възел. Влаковете от тази група ще обезпечат и връзки с курортите в долината Прахова, водещ туристически район на Румъния.

" Това е още една стъпка към модернизиране на изискванията за пътешестване с трен в Румъния по направления наоколо до огромни градове ", сподели Гриндяну.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР