Румъния имаше законни очаквания да се присъедини към европейското Шенгенско

...
Румъния имаше законни очаквания да се присъедини към европейското Шенгенско
Коментари Харесай

Румъния отхвърли отказа на Австрия да я пусне за Шенген

Румъния имаше законни упования да се причисли към европейското Шенгенско пространство с отворени граници. Това сподели в сряда министър председателят Николае Чука. Той отхвърли като неоправдани изказванията на Австрия, че страната е елементарен портал за влизането на незаконни мигранти, заяви " Ройтерс ".

" Имаме справедливи причини за готовността на Румъния да се причисли към Шенген и нашият ангажимент е да допринесем за европейската сигурност е корав, сподели Чука. Доказахме го през годините и в последно време в подтекста на рецесията в Украйна. "

Припомняме, че министрите на вътрешните работи на Европейския съюз (ЕС) се чака да гласоподават в четвъртък дали да одобряват Румъния, България и Хърватия в Шенген. Това е решение, което изисква единогласие.

Австрия удостовери ден по-рано, че за момента се опълчва на разширението на Шенген с Румъния и България, като сподели, че броят на незаконните идващи мигранти, преминаващи през него, би трябвало да спадне, с цел да даде единодушие.

Това съобщи австрийският канцлер Карл Нехамер по време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Тирана. 
 Австрия не пуска България и Румъния в Шенген
Австрия не пуска България и Румъния в Шенген

В Австрия имало 75 000 незаконни мигранти, прескочили външната граница на Европейски Съюз

Данни от граничната организация на Европейски Съюз Frontex демонстрират, че незаконните мигранти влизат в Европейски Съюз най-вече от Западните Балкани, а не от Румъния.

" На процедура не можем да приказваме за същинско опрощение в този миг, сподели Чука. Всички разбираме, че казусът с незаконната имиграция е политически сензитивен в доста страни членки, само че блокирането на присъединението на Румъния към Шенген няма да донесе на Австрия отговорите, които желае.

Холандия, която преди се противопоставяше на кандидатурата на Румъния за Шенген, в този момент я поддържа,

Предишно гласоподаване, извършено през 2011 година, беше блокирано от няколко страни, базирайки се на опасения по отношение на корупцията и проведената престъпност.
 България позволила същите неточности за Шенген като през 2011 година
България позволила същите неточности за Шенген като през 2011 година

Йотова зове партиите да не се замерят с неприемането ни в Шенген
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР