Румъния и Чехия облекчават ограничителните мерки от август. Основно облекченията

...
Румъния и Чехия облекчават ограничителните мерки от август. Основно облекченията
Коментари Харесай

Румъния и Чехия облекчават ограничителните мерки от август

Румъния и Чехия облекчават ограничаващите ограничения от август. Основно облекченията засягат спазването на обществена отдалеченост и броят на хората, които могат да посещават културни или развлекателни мероприятия, както и организирането на частни събития като сватби, кръщенета, тържества и помени. 

В Румъния, според от равнището на заболеваемост във фестивали навън ще може да вземат участие до 75 000 души, в случай че са тествани, имунизирани или преболедували COVID-19. При същите условия на сватби и кръщенета ще могат да участват до 400 посетители. В обитаемоте места с равнище на заболеваемост под 2 на 1000 поданици клубовете и питейните заведения ще могат да работят с цялостния си потенциал, съгласно решение на Националния комитет за изключителни обстановки, съобщава телевизия Диджи24. 

Културни, художествени и развлекателни действия ще могат да бъдат проведени и провеждани навън с присъединяване на до 2500 души при наложително носене на защитни маски при равнище на заболеваемост в обитаемото място сред 2 и 3 на 1000 поданици. Всички участници би трябвало да са имунизирани, преболедували или с негативен тест. При заболеваемост под 2 на 1000 ще се позволяват до 75 000 души. 

Организирането на частни събития като сватби, кръщенета, тържества, помени и други се позволява от 1 август с присъединяване на до 150 души навън или до 100 души на закрито при заболеваемост сред 2 и 3 на 1000 поданици. В този брой не се включват децата под 16 години. Ако заболевамостта е под 2 на 1000 поданици, на сходни частни събития ще бъдат допускани до 200 души навън и до 150 на закрито. 

Комитетът предлага да бъде позволено провеждането на сватби, кръщенета и други частни събития с до 300 души на закрито, в случай че всички присъстващи са имунизирани, преболедували или с негативен тест, при заболеваемост сред 2 и 3 на 1000 поданици. Ако заболеваемостта е под 2 на 1000 поданици, допустимият брой на участниците нараства до 400 души. 

От 1 август също по този начин ще може да се провеждат манифестации и демонстрации с до 100 участници, в случай че заболеваемостта е сред 2 и 3 на 1000 поданици, и до 500 души, в случай че заболеваемостта е под 2 на 1000 поданици. 

Чешкото държавно управление също реши, че рестриктивните мерки наложени поради ковид ще бъдат облекчени в страната от 1 август, написа чешкото англоезично издание Prague Daily Monitor.  

На хората ще бъде разрешено да се събират на празненства или да употребяват открити плувни басейни, стига да дават отговор на нужните критерии.
Културни и спортни събития ще могат да одобряват до 7000 гости навън и 3000 на закрито.  

Намаляват се и условията за обществено разграничаване. Това значи, че на доста места ще бъде позволено заведенията да работят с цялостния си потенциал. Също по този начин, уредниците на събития, които възнамеряват да имат повече от 3000 гости, могат да изберат да позволен единствено гости, които са или имунизирани, или да са оздравели от Сovid-19 през последните шест месеца. В този случай няма да се ползват ограничавания за това събитие.  

За нощните клубове ще важат същите правила. Допускането в тях ще бъде позволено единствено за хора, които извършват упоменатите нагоре условия или имат негативен тест от преди не повече от 24 часа. 

Всички визити на крепости, музеи и зоопаркове ще бъдат без ограничавания за достъп за групи от най-вече 20 души. Освен това държавното управление възнамерява да подари 2,39 милиона ваксини на разнообразни страни. Срокът на валидност на тези ваксини ще изтече доста скоро и те ще бъдат дарени на тези, които са помогнали на Чехия по-рано в пандемията или тези, които са крепко дипломатически обвързани с Чехия, като да вземем за пример Словакия, Тайван и Замбия, написа изданието. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР