Рският лекар, който пръв лекува дисидента Алексей Навални след отравянето

...
Рският лекар, който пръв лекува дисидента Алексей Навални след отравянето
Коментари Харесай

Откриха жив и здрав изчезналия лекар, лекувал Алексей Навални

Рският доктор, който пръв лекува дисидента Алексей Навални след отравянето му предходната година, се появи, откакто беше разгласен в неопределеност по време на лов в петък, съобщи ДПА.

Александър Мураховски, който след лечението на Навални беше назначен за здравен министър на сибирската Омска област, е излязъл от гората покрай град Омск със лични сили и не се е наложило здравно лекуване, обявиха публични лица, представени от ТАСС.

Мураховски не се беше завърнал, откакто в петък потегли на лов и през уикенда към 100 души се бяха присъединили в издирването му. Състоянието му се разказва като обикновено.

Допреди няколко месеца Мураховски беше шеф на клиниката, където беше закаран Навални, откакто колабира в аероплан по вътрешен полет през август 2020 година.

Впоследствие Навални отпътува за Германия, където няколко седмици беше лекуван в берлинската болница " Шарите ". Според проби от няколко лаборатории той е бил токсичен с Новичок.

По това време Мураховски не диагностицира отравяне и съобщи, че Навални е получил нарушаване на метаболизма. Навални го упрекна, че е подправил диагнозата, а поддръжници на Навални упрекнаха Мураховски, че забавил заминаването на Навални за Германия в критимно значим миг.

През ноември лекарят беше нараснал на служба здравен министър на Омска област.

Русия декларира, че не е била в положение да потвърди, че Навални е бил токсичен и по тази причина не проверява случая. Европейски Съюз и Съединени американски щати неведнъж я приканиха да проверява станалото и ѝ постановиха наказания.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР