Розовото масло е ценен продукт с благоприятен ефект за кожатаРозата

...
Розовото масло е ценен продукт с благоприятен ефект за кожатаРозата
Коментари Харесай

Какво не знаем за ценните свойства на розовото масло

Розовото масло е скъп артикул с удобен резултат за кожата

Розата е ценена от антични времена. Тя се счита за знак на хубостта и има лечебни свойства. За нея са писали китайски, индийски, египетски, гръцки лечители. Например френският доктор Одо написа, че розовите артикули могат да облекчат тресчица, да отстранен мощния зъбобол и да оказват помощ при разнообразни болести, означи

Събирането на розови листенца е доста сложен развой. Обикновено това се прави рано заран, защото тогава концентрацията на етерично масло във венчелистчетата е оптималната. Освен това розата не се бере в облачно време, тъй като неналичието на слънчева светлина също понижава количеството на етерите.

Розовото масло е много безценен артикул. Това се дължи на особеностите при събирането на венчелистчета и процеса на произвеждане на масло. За да произведете 1 кг етерично масло, би трябвало да се съберете към 4 тона венчелистчета. Отлична опция на маслото е розовата вода или хидролат. Процентното наличие на масло в тези артикули е до 0,12%. Тази централизация е задоволителна за поддържане на свежестта, хубостта и младостта на кожата. През лятото нашата сензитивна кожа е склонна към изсушаване, а тези артикули идеално овлажняват, почистват и тонизират кожата ни.

Розовото етерично масло има антисептични и противовъзпалителни свойства. Той е отличен антидепресант: има позитивен резултат върху нервната система, тонизира, изпълва тялото със мощ, хармонизира и работи като успокоително.

Розовото масло се употребява необятно в козметиката в грижа за кожата на лицето и тялото. Ако избършете лицето, шията си с розова вода заран и вечер, кожата става еластична, бръчките изчезват. Розовото етерично масло е идеално средство за всяка кожа, изключително за старееща.

Който един път е опитал розово масло, в никакъв случай няма да се откаже. Особено впечатляващо е удобното деяние при суха, раздразнена и застаряваща кожа.

1. Премахва бръчките

2. Овлажнява, тонизира кожата

3. Нормализира отделянето на себум

4. Изравнява тена

5. Стимулира обновяването на клетките

6. Повишава еластичността

7. Изчиства паяковидните вени по кожата

8. Озарява, отстранява тъмните кръгове под очите

За да обогатите козметиката, просто прибавете няколко капки етерично масло към обичания си крем. Не забравяйте, че етеричните масла в чист тип не би трябвало да се ползват върху кожата, тъй като рискувате да получите химическо изгаряне на епидермиса.

Маслото се употребява освен за козметична грижа за кожата, само че и за лекуване на кожни болести: екзема, псориазис, дерматит. Бързо облекчава сърбежа, възпалението и лющенето.

Не забравяйте и противопоказанията, които са присъщи при използването на розово етерично масло, а точно:

- преди всичко би трябвало да тествате за алергични реакции към това масло;

- по време на бременност и кърмене внимавайте с използването на етерични масла;

– в случай че има дейни кожни болести, по-добре е да получите утвърждението на лекуващия доктор, преди да употребявате маслото.

Розовото етерично масло се употребява за поддържане на психологичното здраве. Ароматерапията с етерично масло от роза оказва помощ да се отървете от депресията, укрепва нервната система. Ако страдате от бодърствуване, ароматерапевтичният обред с розово масло ще ви помогне да заспите.

Ако желаете да се отпуснете след тежък работен ден, неотложно да заспите и да имате позитивни сънища, да се отървете от главоболието, да намалите високото кръвно налягане - би трябвало да употребявате розово масло.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР