Ройтерс Държавният глава на България Румен Радев участва в Петия международен

...
Ройтерс
Държавният глава на България Румен Радев участва в Петия международен
Коментари Харесай

Румен Радев: България успя да опази своите евреи от лагерите на смъртта, гордеем се

 Ройтерс Държавният глава на България Румен Радев взе участие в Петия интернационален конгрес за възпоменание на Холокоста в мемориалния комплекс " Яд Вашем “ в Израел.

" Петият интернационален конгрес за възпоменание на Холокоста събира водачи от целия свят, с цел да ни напомни един от най-мрачните и срамни интервали в човешката история и да ни предизвести в никакъв случай повече да не го позволяваме “. Това съобщи президентът Румен Радев преди началото на възпоменателната гала в мемориалния комплекс " Яд Вашем “ в Израел, с която се означават 75 години от освобождението на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста, оповестиха от пресцентъра на президента.

Във възпоменателното събитие участват 47 държавни и държавни ръководители от целия свят.

" България е тук с високо вдигнато чело, тъй като не позволи нито един български евреин да бъде изпратен в лагерите на гибелта и можем единствено да се гордеем с този героизъм на българския народ, който тук се цени извънредно високо “, уточни президентът. Президентът прикани за обединяване на напъните в борбата против антисемитизма, ксенофобията и омразата.

Румен Радев акцентира още, че този конгрес се организира във време на проблеми и усложнена световна среда за сигурност и изрази вяра събитието да спомогне за усилване на разговора и подсилване на сигурността.

В  Тел Авив Румен Радев ще се срещне с представители на българската общественост и ще участва на премиерната прожекция на израелско-българския документален филм " Следващото потомство “ на българския режисьор Димитър Гочев.

Държавният глава участва на възпоменателната гала в " Яд Вашем “ заедно със брачната половинка си Десислава Радева, показаха от пресцентъра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР