Ройтерс Модерна заяви, че нейната ваксина срещу COVID-19 генерира силен имунен

...
Ройтерс
Модерна заяви, че нейната ваксина срещу COVID-19 генерира силен имунен
Коментари Харесай

Модерна: Ваксината ни е безопасна и защитава децата на възраст между 6 и 11 години

 Ройтерс " Модерна " съобщи, че нейната ваксина против COVID-19 генерира мощен имунен отговор и като цяло се понася добре при деца на възраст от 6 до 11 години, базирайки се на междинни данни от изследване във " Фаза 2/3 ", съобщи Ройтерс.

Компанията добави, че възнамерява скоро да даде данните на американски, европейски и други лекарствени и здравни регулатори.

Според " Модерна " данните демонстрират, че две дози по 50 микрограма от имунизацията, което е на половина от силата на дозите, употребявани във имунизацията, предоставяна на възрастни, генерират антитела, обезвреждащи вируса при деца в посочената нагоре възрастова група.

" Ние сме окуражени от профила на имуногенност и сигурност на имунизацията ни при деца на възраст от 6 до под 12 години и сме удовлетворени, че изследването е постигнало своите първоначални крайни точки на имуногенност. Очакваме с неспокойствие да подадем документи в регулаторните органи в международен мащаб и оставаме ангажирани да дадем своята част за подкрепяне прекратяването на коронавирусната пандемия чрез ваксина за възрастни и за деца от всички възрасти ", означи изпълнителният шеф Стефан Бансел.

" Модерна " добави, че имунизацията с две дози се понася добре и е ефикасна измежду изпитваните деца и че компанията скоро ще показа резултатите на Американската администрация по храните и медикаментите и други здравни регулаторни организации по целия свят.

По-голямата част от страничните резултати са леки или умерени по тежест, оповестяват още от компанията. Най-честите нежелани реакции са отмалялост, главоболие, тресчица и болежка на мястото на инжектиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР