Royal Caribbean Group заяви, че общите ѝ резервации са нараснали,

Royal Caribbean Group заяви, че общите ѝ резервации са нараснали, ...

Резервациите на Royal Caribbean растат


Royal Caribbean Group заяви, че общите ѝ резервации са нараснали, а при краткосрочното търсене на круизи се наблюдава лека промяна, свързана с делта варианта на коронавируса, предвид по-широкото възстановяване на туристическата индустрия, предава Ройтерс.

Круизните оператори започнаха отново да поемат на плавания от пристанищата на САЩ през юни, като превозват предимно ваксинирани пътници и екипаж с ограничен капацитет. Това се случи след продължителни разговори с Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията относно здравните протоколи и тези за безопасност.

Възобновяването на плаванията се случи повече от година след като компаниите от сектора преустановиха операции, но няколкото случая на борда през последните седмици и нарастващият брой на заразените с делта варианта в Съединените щати предизвикаха опасения, че възстановяването на круизната индустрия може да се забави.Още по темата

Royal Caribbean заяви, че през юни седмичните резервации са скочили с около 90% в сравнение с предходното тримесечие, след като туристическата индустрия се възстановява от влиянието на пандемията.

Компанията отчете коригирана нетна загуба от 1,3 млрд. долара за второто тримесечие, завършило на 30 юни, а сумата е почти същата като тази година по-рано.

Цената на акциите на Royal Caribbean се понижи с 2% преди началото на борсовия ден в САЩ.

Източник: investor.bg