Роувърът Пърсивиърънс направи първите си стъпки на Марс. Апаратът, изпратен

...
Роувърът Пърсивиърънс направи първите си стъпки на Марс. Апаратът, изпратен
Коментари Харесай

Роувърът на НАСА измина първите си метри на Марс

Роувърът " Пърсивиърънс " направи първите си стъпки на Марс. Апаратът, изпратен от НАСА на Червената планета преди две седмици, мина общо шест метра и половина на нейната повърхнина, оповестиха международните организации.

Марсоходът с шест колела е напреднал четири метра, след което се е завъртял наляво и е дал два метра и половина обратно. Роувърът с размерите на огромен автомобил с висока проходимост е минал общо шест метра и половина за 33 минути. Това е станало в четвъртък следобяд, като задачата е била да се ревизира дали системата действа вярно.

Давайки на заден ход, роувърът е снимал личните си следи по повърхността на Марс. Снимката бе оповестена от галактическата организация на Съединени американски щати.

От НАСА показаха удовлетворение от сполучливото начало на задачата. Планирано бе " Пърсивиърънс " да премине по-голямо разстояние в петък локално време и вероятно през днешния ден.

Според плановете роувърът ще може да изминава по 200 метра за един марсиански ден (малко по-дълъг от земния). " Пърсивиърънс " е пет пъти по-бърз от " Кюриосити " - другият уред на НАСА, който към момента е деен на повърхността на Червената планета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР