Роумингът в Европейския съюз отпада от 15 юни, но не

...
Роумингът в Европейския съюз отпада от 15 юни, но не
Коментари Харесай

Роумингът в ЕС отпада, но ето кои са скритите уловки

Роумингът в Европейския съюз отпада от 15 юни, само че не е изключено към потребителите да има адресирани анонси, които да ги вкарат в подвеждане. За това предизвести от ефира на Bulgaria ON AIR Димитър Маргаритов от Комисията за отбрана на потребителите. Той акцентира, че това може да се случи изключително, когато приключването на контракти съвпадне с този нов режим.

Маргаритов напомни на потребителите, че след приключване на периода договорът автоматизирано се трансформира в неопределен и потребителят може да го приключи когато и да е с едномесечно предупреждение без да дължи такси.

" Ако потребителят реши, че ще подписа нов срочен контракт, дано да направи добра преценка дали няма спомагателни услуги като втора сим карта, на която ще би трябвало 2 години да заплаща таксата ", уточни той.

" Ще проследим дали измененията в общите условия правилно ще вкарат този правилник. 30% от жалбите при нас касаят проблеми с телекомуникационни услуги - друг вид нелоялни практики с предлагането на предложения, които на пръв взор наподобяват примамливи ", сподели още Маргаритов.

На старта на летния туристически сезон у нас от Комисията за отбрана на потребителите плануват предварителна защита и следващ надзор. От май месец са почнали инспекции на обектите, в които при предходни инспекции са установени нарушавания. Ще се правят и инспекции в комерсиалните мрежи.

" От този месец стартират инспекции по цялото Черноморие. Ще взимаме проби от алкохолните питиета, които се оферират от наливен вид ", означи Димитър Маргаритов.

" Добре е потребителите да си набират всички неща, които са им нужни, с цел да не им се постанова да вършат спешни разноски ", посъветва той и акцентира, че потребителските ни права не би трябвало да бъдат включвани на летен режим.

В днешния Ден на детето Маргаритов обърна внимание на родителите, че най-вече рискови артикули има при детските играчи и облекла. Той прикани за внимание към детайлите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР