Роскосмос оповести, че на тържествена церемония, състояла се днес, 125

...
Роскосмос оповести, че на тържествена церемония, състояла се днес, 125
Коментари Харесай

125 семейства получиха ключове от апартаментите си в новия космически град Циолковски

Роскосмос оповести, че на тържествена гала, състояла се през днешния ден, 125 души получиха ключовете за жилищата си в квартала Звьоздни на новия съветски галактически град Циолковски. 

Напомням на читателите, че Циолковски се строи наоколо до новия космодрум Восточний – най-мащабния галактически план на Русия след измененията. Тъй като след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики историческият космодрум Байконур, от който са изстреляни първите спътници и хора в космоса, остана на територията на Казахстан, Восточний има значимо стратегическо значение. Построен в Амурската област на Далечния Изток, той дава на Русия така мечтаната самостоятелност да изпраща лични спътници от лична земя. 

По информация от Роскосмос 125-те семейства са настанени съгласно изискванията на длъжностен наем, в границите на общо 68 едностайни, 10 двустайни и 47 тристайни жилището. Руската галактическа организация се хвали, че жилищата имат водоснабдяване, канализация, домофонни и телефонни връзки, системи за сигнализация при положение на пожар и системи за видеонаблюдения. В квартала Звьоздни има две обществени здания – администрация и детска градина, плюс котелна централа, работеща на течно гориво и газ. Предвижда се да се основат още стадион, учебно заведение, паркинг, търговски центрове и клуб. Общо 10 многоетажни здания са в развой на градеж. 

Следващото изстрелване от Восточний е планувано за 5-ти юли с ракета “Союз-2.1б ” и съветски сателит “Метеор-М ”. 

Общо 125 фамилии получиха ключовете за жилищата си в града на бъдещето Циолковски. Снимка: Роскосмос

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР