“Роскомнадзор“ блокира редица IP адреси на Google поради факта, че

...
“Роскомнадзор“ блокира редица IP адреси на Google поради факта, че
Коментари Харесай

Руският цензор се забърка в игра на кодове

“Роскомнадзор “ блокира редица IP адреси на Гугъл заради обстоятелството, че компанията разрешава на приложението за замяна на известия Telegram да заобикаля нововъведената възбрана на територията на Русия.

Това се показва в известие на организацията в Twitter.

Както уведомява управлението на “Роскомнадзор “, компанията не е изпълнила условията на отдела и в нарушаване на решението на съда разрешава на Telegram Messenger Limited Liability Partnership да употребява своите IP адреси за реализиране на активността си в Русия.



Причина за обстановката стана спор със службите за достъпа до наличие, създавано от потребителите, който компанията - притежател на Telegram, отхвърля да съобщи на Федералната работа за сигурност (ФСБ).

Проблемът е, че на процедура доста руснаци не престават да употребяват приложението за известия, а мярката не дава упования от управляващите резултат.



След решението на съда и "Роскомнадзор " Telegram стартира да употребява IP адреси на облачните услуги на Amazon и Гугъл, с цел да заобикаля възбраната. Отговорът на първите беше вкарване в забранителен лист на общо към 20 млн. адреса, свързани с хостинг услугите на двете компании.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР