Росен Плевнелиев създаде медиен смут, след като се опита да

...
Росен Плевнелиев създаде медиен смут, след като се опита да
Коментари Харесай

Борисов отрече план за оттегляне от ГЕРБ, след като Плевнелиев подреди кабинет на ПП и ГЕРБ и го прати в Банкя

Росен Плевнелиев сътвори медиен ужас, откакто се опита да стартира в ефир нова оферта на ГЕРБ към " Продължаваме промяната ".

Плевнелиев разгласи, че щом Бойко Борисов е подготвен да отстъпи от властта, то и водачите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев би трябвало да се откажат от персонални искания за позициите на министър председател и финансов министър в предстоящ кабинет и да създадат завой към " програмно проевропейско държавно управление " в коалиция с ГЕРБ и Демократична България.

Интервюто на Плевнелиев обаче беше интерпретирано като намек, че Бойко Борисов може да подаде оставка и като ръководител на ГЕРБ - сюжет, който Борисов реши да отхвърли категорично от първо лице, само число.

Пред bTV Росен Плевнелиев разгласи, че за него е " повече от ясно, че Кирил Петков и Асен Василев не може да бъдат повече министър председател и министър на финансите, само че в случай че се смирят, България може да тръгне в положителен сюжет ".

Бившият държавен глава (2012-2017) разгласи, че Бойко Борисов също е " подготвен да го направи " и да " сложи решенията пред личното си его и разрушителността ", като си остане " в Банкя ". От думите му се разбра, че по-скоро Борисов е дал поръчка, че няма да взе участие в изпълнителната власт, а не че ще се отдръпна като ръководител на ГЕРБ.

" Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов. Тя е негова рожба, той си я е основал и той ще продължи да бъде главният фактор в тази партия. Но самият той знае доста добре, че откакто сте били 8-10-12 години всеки ден по тв приемниците, това води до една степен на амортизиране. Хората ще желаят да видят нови лица ", сподели той.

Няколко часа по-късно Бойко Борисов се видя заставен да внесе разяснения - пред в. " Сега " той декларира, че няма планове да подава оставка като ръководител на ГЕРБ, а отдръпването му е обвързвано с това, че се е " дръпнал от депутатството да не нервира " и е предложил кабинет без свое присъединяване.

" Оттук нататък да им играя по свирката, да оставя една мощна партия да стане брошка на Политическа партия като Демократична България, няма да стане. Категорично избори ", споделя още Борисов пред в. " Сега ".

Колкото до Плевнелиев - той употребява случая да упрекна Кирил Петков в това, че " даже да е имал положителни планове, катастрофира с неприятно осъществяване " и " не направи нищо, с цел да промени хода на историята ", до момента в който е бил министър-председател, като разгласи, че Петков имал " по-нисък рейтинг от рейтинга на Виденов " (не цитира данни, въз основата на които прави този извод).

Той омаловажи митингите в София против свалянето на Никола Минчев и против вота на съмнение, като ги опълчи на това " какво желаят милионите българи и по какъв начин решаваме техните проблеми ".

Плевнелиев предложи на Петков и Василев " да се смирят " и да търсят връзка с опозицията, като прикани: " Дайте да ги обединим тези проевропейско мислещи българи ".

Той разказа възможен " експертен " кабинет на партиите, които до този миг са твърди противници в 47 Народно заседание, като " един положителен сюжет, в който България се форсира за стратегически вложения, златен дъжд от еврофондове, влизане в еврозоната и Шенген. Обратното е разруха ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР