Росен Желязков свиква извънредно заседание на парламентаот 12:00 ч. в

...
Росен Желязков свиква извънредно заседание на парламентаот 12:00 ч. в
Коментари Харесай

Росен Желязков свиква извънредно заседание на парламента

Росен Желязков привиква изключително съвещание на парламентаот 12:00 ч. в понеделник и от 9:00 часа във вторник.

Програмата на идните съвещания е оповестена на уеб страницата на Народното събрание.

В дневния ред за понеделник е план на решение за попълване на състава на непрекъснатата делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО, както и план на решение за приемане на правила за процедурата по разискване и приемане на законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България. Предвидено е чуване на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, ръководителя на Централната изборна комисия Камелия Нейкова и ръководителя на ДАНС по отношение на надеждността на машините за гласоподаване, осъществяване на проби и инспекции и застраховане на почтени локални избори на 29 октомври.

Програмата включва и три часа парламентарен надзор, в който на въпроси да дават отговор министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова, министърът на опазването на здравето Христо Хинков, министърът на културата Кръстю Кръстев, министърът на образованието и науката Галин Цоков и министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.

Във вторник депутатите ще започнат с първо четене на промени в Закона за държавната финансова ревизия и в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация. Следваща точка е законопроект за одобрение на Споразумението за присъединяване в справочник, съдържащ данни за контакт с националните центрове за приемане на незабавни повиквания (PSAP-DIR), сред Министерство на вътрешните работи, представлявано от дирекция „ Национална система 112 “, която е избраният център за приемане на незабавни повиквания за Република България, и Европейския информационен офис, подписано в София на 7 април 2020 година и в Копенхаген на 22 юли 2020 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Програмата планува и разискване на първо четене промени в Закона за ръководство на агрохранителната верига, както и на второ гласоподаване на промени в Кодекса на труда и в Кодекса за обществено обезпечаване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg